Oppusset versjon av The Longest Journey er ute på iOS

Den norske pek-og-klikk-klassikeren har fått noen nyvinninger.

På tide å spille The Longest Journey igjen?
Funcom

Mens Ragnar Tørnquist og resten av Red Thread Games jobber på spreng for å få ut den femdelte Dreamfall Chapters-sagaen så kjapt som mulig, ser Funcom sitt snitt til å smi mens jernet er varmt. Nå har de sluppet spillet som startet det hele – The Longest Journey – på iOS, til iPhone og iPad.

Husker du dette?

Nytt i nyutgaven er en introduksjonsvideo og epilog, der opphavsmannen Tørnquist selv står for stemmeskuespill, et hjelpesystem og nye kontrollmuligheter som er optimalisert for berøringsflatene. Så vidt vi kan se er det kun engelsk språk i nylanseringen, noe som betyr at den norske versjonen av spillet ennå ikke er å få tak i.

Eller hva med dette?

Dette er første gang spillet fra 1999 får en nylansering som pusser litt på opplevelsen. The Longest Journey har vært ute på nettbutikker som GOG.com og Steam tidligere, men det har vært i originalformen. For et spill, som har opparbeidet seg legendestatus for noen særs vanskelige og esoteriske gåter, er nok et dynamisk hjelpesystem et kjært tillegg for de som er mer vant med de som først og fremst vil få med seg historien.

The Longest Journey regnes ofte som en av Norges største internasjonale spillsuksesser, etter at Funcom ga ut eventyrspillet på tampen av sjangerens storhet. Pek-og-klikk-spillet ble da regnet som et sterkt spill med en engasjerende historie. Oppfølgeren Dreamfall: The Longest Journey kom i 2006, mens det siste og innslaget i serien, Dreamfall Chapters, begynte sin femdelte utgivelse i oktober.

Vi skrev vårt førsteinntrykk av det nyeste innslaget i høst.
Da mente vi at Dreamfall Chapters fikk en litt ujevn start »

Siste fra forsiden