Neste spill fra Moon Studios

Ori and the Blind Forest-utvikleren om sitt neste spill: – Ori var vårt Mario, dette er vårt Zelda

Moon Studios-sjefen med store ambisjoner.

Microsoft

Moon Studios – utvikleren bak Ori and the Blind Forest – begynte arbeidet med sitt neste prosjekt tilbake i 2015. Snart åtte år senere vet vi enda svært lite om spillet, men studiosjef Thomas Mahler lettet nylig litt på sløret om studioets store ambisjoner.

For å beskrive Moons tidligere og nåværende prosjekter trakk Mahler nemlig paralleller til to av de største spillseriene gjennom tidene.

– Ori var vårt Mario, dette er vårt Zelda, skrev Mahler på Twitter.

Sjangermessig er det selvfølgelig likheter: Mario og Ori er plattformspill, mens Zelda og Moons neste er actionrollespill. Utvikleren har riktignok også sagt at målet er å revolusjonere ARPG-sjangeren, som Nintendo har gjort gjentatte ganger med Zelda-serien.

Som studiosjefen forklarer valgte teamet å lage Ori-oppfølgeren Will of the Wisps – lansert i 2020 – for å gi mer tid til studioets neste prosjekt. Tre år senere er det kommende spillet nå et «fullverdig actionrollespill», forteller han.

På spørsmål fra Twitter-brukere gikk Mahler så vidt litt mer i detalj om hva vi kan forvente av opplevelsen. Moon vil blant annet beholde en lignende visuell stil som i Ori-spillene.

– Det er viktig at våre spill har en unik visuell stil, så du vet at dette er et Moon Studios-spill selv hvis du bare ser et bilde.

Mens det var Microsoft som ga ut Ori, har Moon Studios denne gangen inngått utgiveravtale med Private Division. En av hovedgrunnene til overgangen var nettopp å få spillene ut til flere spillere, sier Mahler.

Hvilke plattformer Moons neste kommer til er foreløpig ikke bekreftet. Denne gangen ser det imidlertid ut til at PlayStation-spillere også får bli med på ballet.

Det neste Zelda-spillet heter Tears of the Kingdom.
Se trailer for oppfølgeren til Breath of the Wild »

Siste fra forsiden