Podkast

Retro Crew

– Originale Donkey Kong Country er oppskrytt

Retro Crew mener SNES-spillet får mer skryt enn det fortjener.

Forrige måned fikk vi et splitter nytt Donkey Kong-spill til Wii U. Her møter vi den profilerte gorillaen og flere andre kjente ansikter et nytt eventyr med høyoppløselig grafikk.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Anmelderen her på Gamer.no belønnet Tropical Freeze med en sterk åtter, og mente spillet bød på god variasjon både når det kom til miljøer og brett. Spillet fikk også skryt for vakker grafikk og herlig musikk, og Andrine Fangberget konkluderte med at dette er et perfekt plattformspill for de som liker en solid utfordring.

Fra skurk til helt

Du har kanskje spilt Tropical Freeze og vil vite hvor serien startet? Donkey Kong Country var et Super Nintendo-spill som gjorde Donkey Kong fra skurk til helt, under spillstudioet Rare. Spillet definerte på mange måter hva et typisk Rare-spill skulle være: Samlemani, utfordrende plattformmekanikker og ikke minst en grafisk stil som kanskje er litt kontroversiell blant noen. I ukens episode av Retro Crew er det duket for en liten duell: Are Ness Fløgstad og Jostein Hakestad er ikke helt enige i hvorvidt SNES-spillet Donkey Kong Country er et spill som er verdt å besøke igjen nå i 2014.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Originale Donkey Kong Country på Super Nintendo.

Fløgstad mener det originale spillet sliter med dårlig brettdesign og misliker dessuten den grafiske stilen. Styringen sitter heller ikke like bra som et hvilket som helst Mario-spill i 2D. Vestlendingen har imidlertid også noe positivt å fortelle. Spillet er en teknisk perle og komponist David Wise lagde musikk i toppsjiktet . Fløgstad er også begeistret for tønneutfordringene som i følge ham er mye bedre i 1994-spillet enn i noen av de andre Donkey Kong-spillene fra nyere dato.

Utover i episoden utvikler det hele seg til en liten debatt mellom Jostein Hakestad og Are Ness Fløgstad om Rare sine forskjellige spill i Super Nintendo og Nintendo 64-æraen. Hvilke var best og hvilke var mindre gode?

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 76 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Et kjærlighetsbrev til Atari
– Det er fullt mulig å skaffe seg en fullstendig NES-samling
Vi ser på bestefaren til Dragon Age

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden