Outlast 2 skal få spilleren til å lide

Red Barrel skrur opp skrekkfaktoren betraktelig i arbeidet med oppfølgeren.

Rundt disse tider i fjor avslørte Philippe Morin fra Outlast-utvikler Red Barrels at skrekkspillsuksessen fra 2013 skulle få en oppfølger. Nå har oppfølgeren blitt offisielt annonsert via en rykende fersk trailer på YouTube, med lansering til PlayStation 4, Xbox One og PC i 2016.

I Outlast så du verden gjennom kameraet til Miles Upshur, en reporter som reiste til sinnsykehuset Mount Massive Asylum for å undersøke selskapet Murkoff Corporation. Det resulterte mange intense øyeblikk der Miles enten måtte gjemme seg eller løpe panisk fra psykopatene som jaktet på ham.

«Hallo? Er det noen der?».

Ifølge Morin skal Outlast 2 foregå i samme univers som forgjengeren, men by på nye rollefigurer og en helt ny setting. Noe som derimot ikke forsvinner er videokameraet spilleren bruker til å se i mørket med.

Vil la spilleren lide

– Skrekk kommer fra desperasjon og blind tro. Outlast 2 vil teste din tro, og dytte spillerne til et sted der det å bli gal er det eneste sinnsfriske du kan gjøre, skriver Red Barrels på trailerens YouTube-side.

Ifølge VG247 ønsker utvikleren at spilleren skal «lide», som lover veldig godt for skrekkspillentusiasten der ute.

Vår anmelder var storfornøyd med Outlast da det ble lansert for to år siden, og mente det var et skrekkspill alle skrekkentusiaster burde prøve.

Er du ute etter en skikkelig skrekkopplevelse nå som Halloween nærmer seg? Da anbefaler vi Until Dawn, som ble lansert til PlayStation 4 tidligere i år.

Video: Red Barrels.

Siste fra forsiden