Infinity Ward-topper sparket

Over og ut

Brudd på kontrakten og ulydighet, ifølge Activision.

I går kunne vi melde om at det brygget opp til bråk mellom utgiver Activision og suksessutvikleren Infinity Ward. Det ble faktisk så dramatisk at sikkerhetsvakter dukket opp etter et møte mellom partene på utviklernes kontor.

Det er ikke bare i spillet det er dramatisk.

Lekkasjer

Allerede i går ble det klart Infinity Wards Jason West hadde fått sparken, det delte han via sin Linkedin (krever innlogging).

I dag kunne Activision bekrefte at to ansatte har mistet jobben på grunn av kontraktsbrudd og ulydighet, men Gamespot skriver at man ikke har offentliggjort noen navn.

Wests avgang var allerede kjent, men nå er det klart at studiosjef Vince Zampella heller ikke jobber hos Modern Warfare-skaperne lenger. Også han har gjort dette klart på Linkedin.

Activision-veteranene Steve Pearce og Steve Ackrich tar over ansvaret for utvikleren på midlertidig basis.

Kaoset synes dermed komplett, og det er klart at dette kaster en skygge over studioets arbeid med nedlastbart innhold til Modern Warfare 2 - samt et helt nytt spill, som ikke skal ha noe med Call of Duty-merket å gjøre.

Det som allerede er klart er at Treyarch utvikler årets utgave av den populære serien, trolig med et Vietnam-tema. Det er også bekreftet at ferske Sledgehammer Games kommer til å stå bak et Call of Duty-spill. Mange mener det er snakk om Modern Warfare 3, mens Activision sier at det aktuelle spillet vil flørte med actioneventyrsjangeren.

Ordleggingen i sitatet Eurogamer har kommet over er tvetydig, men det som synes sikkert er at vi får et nytt Call of Duty også i 2011.

Siste fra forsiden