Overwatch

Overwatch-sjef Jeff Kaplan gir seg etter 19 år i Blizzard

Selskapet lover at Overwatch 2 fortsatt ligger godt an.

Blizzard

Jeff Kaplan, trolig best kjent for sitt arbeid med Overwatch, har forlatt Blizzard. Utviklerveteranen har vært hos selskapet i 19 år, men nå er det altså slutten på visa.

Kaplan har vært Overwatch-teamets ansikt utad, men blir altså ikke med på lanseringen av Overwatch 2.
Blizzard

Kaplan begynte hos Blizzard i 2002 og var blant annet med å skape World of Warcraft,. I 2009 gikk over til Titan – nettrollespillet som til slutt ble kansellert – før han til slutt tok over som sjef for skytespillet Overwatch.

I en uttalelse på Overwatchs nettsider retter Kaplan en stor takk til sine kollegaer, samt til spillerne som har vært med på reisen.

– Det har vært en sann ære å få muligheten til å skape verdener og helter for et så ivrig publikum. Jeg ønsker å uttrykke stor takknemlighet for alle hos Blizzard som støttet våre spill, våre team og våre spillere.

Overwatch 2 fortsatt på vei

Mannen som tar over for Kaplan heter Aaron Keller, en annen Blizzard-veteran som også var med å bygge opp Overwatch. I sin egen uttalelse gir Keller en stor takk til sin tidligere sjef, og forsikrer samtidig fansen om at spillet er i gode hender.

– Sammen med resten av teamet føler jeg meg heldig over at vi har mange kreative ledere, flere kunst- og designveteraner fra Blizzard og mye ungt talent også – pluss tonnevis med støtte fra hele selskapet for både Overwatch og Overwatch 2, sa Keller.

Hva Overwatch 2 angår lover den nye sjefen at utviklingen durer fremover i godt tempo, men noen planlagt dato er ikke klar. Keller hintet riktignok om flere avsløringer «i år og lenger frem i tid etter hvert som vi trapper opp mot lansering», som kan tyde på at spillet ikke kommer i år.

LES OGSÅ: Overwatch 2 skal leve side om side med originalen »

Siste fra forsiden