På bøljan blå med ny Don't Starve-ekspansjon

Lover større utforskningspotensiale.

Klei Entertainment

Don’t Starve er et overlevelsesspill hvor du som spillets hovedkarakter, Wilson, kidnappes av en demon. Transportert til en mystisk verden fylt med magi og vitenskap, må du dermed samle ressurser for å overleve kampen mot overnaturlige fiender i en livsfarlig villmark.

For et par dager siden annonserte Klei Entertainment at den nyeste ekspansjonen til det populære overlevelsesspillet ankommer Steam Early Access allerede den 1. desember.

Forbedringer

En liten idé om hva Don't Starve: Shipwrecked kan være.

I den nye utvidelsen, kalt Don’t Starve: Shipwrecked, får spilleren overraskende nok muligheten til å utforske landskapet utenfor øya, noe som ikke var tilfelle i verken hovedspillet eller de etterfølgende oppdateringene.

Akkurat hva sjøreisen går ut på forblir usikkert, men utviklerne lover at det blir et gjensyn med spillets hovedkarakter, Wilson, i tillegg til nye spillbare karakterer. Utenom dette presiseres også andre innholdsmessige forbedringer, som sesongendringer, nye skapninger og ulike terreng.

Ikke kompatibel med Don’t Starve Together

Samtidig forklarer en talsperson for utviklerstudioet at ekspansjonen ikke vil fungere sammen med Don’t Starve Together, spillets flerspiller-variant. Grunnen er visstnok fordi intensjonen var å separere de to utvidelsene. Allikevel utelukker de ikke muligheten for en eventuell overgang mellom spillversjonene:

Don't Starve.

– Shipwrecked var bygget separat fra Don’t Starve Together, så det er ikke kompatibelt. Vi vet foreløpig ikke om det blir overført i fremtiden.

Ved spørsmål om en konsoll- eller mobil-versjon er på horisonten, forteller Klei i FAQ-en deres at de hovedsakelig fokuserer på PC-versjonen av spillet:

– Vi skulle gjerne det, men akkurat nå fokuserer vi på å gjøre PC-versjonen så god som mulig.

Selv om det er tenkelig at ekspansjonen kanskje finner veien til andre plattformer i fremtiden, vil det i utgangspunktet kun være tilgjengelig på PC.

Siste fra forsiden