På piknik med J. Allard

Vi snakket med Microsoft-toppen J. Allard om alt fra gamle arkadespill til Nintendo Revolution sin kontroller. Her er videoen.

James Allard er navnet, men vi kjenner ham best som J. Allard. Som visepresident i Microsoft og sjefsarkitekt for XNA (Xbox/DirectX New generation Architecture, utviklingsplattformen for Xbox 360) har han både en og to fingre med i spillet når Xbox 360 skal lanseres. Han var også en av grunnleggerne av første Xbox, og blir regnet som en av de mer innflytelsesrike personene i Microsofts konsollsatsning.

Vi fikk sjansen til å slå av en prat med ham på X05 i Amsterdam, og så fort vi fikk satt i gang brødsaksa var det ingen vei tilbake. Videoens kvalitet er ikke den beste, blant annet takket være ei lite samarbeidsvillig sol, som insisterte på å leke med kameralinsa.

Allard stjeler fort hele showet, og skravler i vei om alt han har på hjertet, være seg det er om egne konsoller eller konkurrenter. Som forventet gir han uttrykk for at den alternative harddisken ikke burde by på noe problem for spillutviklere, og han viser stor tilfredshet med lanseringstitlene til Xbox 360, men vi får også høre hans tanker om for eksempel Nintendo DS mot Sony PSP og konsollspillenes fremtid.

Intervjuet er på omtrent en halvtime, så lag deg en kopp te mens videoen lastes ned.

Siste fra forsiden