Panzer General får åndelig oppfølger

Svensk studio med nytt strategispill.

De av oss som vokste opp med datamaskiner på åtti- og nittitallet husker nok den tidligere storutgiveren SSI, som lanserte massevis av herlige strategi- og rollespill før de forsvant inn i Ubisoft-imperiet. En av deres mest populære serier var Panzer General-spillene.

Nostalgisk presentasjon.

Disse var turbaserte strategispill som foregikk på kart oppdelt i heksagoner, hvor handlingen var satt til andre verdenskrig. Panzer General-spillene var lette å lære, men hadde mye dybde og bød på en utfordrende opplevelse.

Flott maskin.

Nå har strategiutgiverne Slitherine og Matrix Games kunngjort Panzer Corps, fra svenske The Lordz Games Studio. Dette spillet blir en slags åndelig oppfølger til Panzer General-spillene, og ifølge pressemeldingen vil det ivareta den gode, gamle «Panzer General-følelsen», mens det forbedrer spillmekanikken og balansen.

Spillet skilter med 400 typer enheter (fordelt på 19 klasser), 26 scenarier (på 21 unike kart) basert på andre verdenskrigs mest kjente slag (samt noen hypotetiske «hva om»-scenarier), en rekke store og små land (inkludert Norge) og mye mer.

Panzer Corps kommer til PC tidlig neste år, og ifølge pressemeldingen får det butikkdistribusjon. Spillet vil også lanseres til Mac, på et senere tidspunkt.

The Lordz Games Studio er kanskje ikke noe kjent navn for de fleste, men har vært med å utvikle flere strategispill som har fått god mottakelse hos strategitilhengerne.

Ubisoft lanserte forøvrig et nytt Panzer General-spill til Xbox Live Arcade for en stund siden, men dette var et spill i brettspill-stil (som også ble lansert i brettspillformat av utviklerne selv). Panzer General 2 er forøvrig til salgs hos GOG.

Siste fra forsiden