Microsoft - spillkontroller for blinde

Patentsøknad antyder at Microsoft lager kontroller for synshemmede

Oversetter spillet fortløpende til blindeskrift.

Microsoft

Microsoft har de siste årene tatt på seg jobben med å gjøre spilling tilgjengelig for så mange som mulig. I fjor lanserte utvikleren Xbox Adaptive Controller – designet for spillere med ulike funksjonshemninger – og nå ser det ut til at det er de blinde og svaksynte som står for tur.

En patentsøknad i Microsofts navn dukket denne uken opp (via nettstedet LetsGoDigital) som viser en spillkontroller som skal være i stand til å fortløpende oversette tekst i spillet til blindeskrift.

Kontrolleren skal kunne videreformidle det som skjer på skjermen gjennom panelet eller spakene på baksiden.
Microsoft

Bilder fra søknaden viser en kontroller med et påmontert panel på baksiden. Ved hjelp av haptisk teknologi vil panelet kunne simulere de små opphøyde prikkene fra blindeskrift – også kalt punktskrift eller braille – slik at spillere kan lese hva som skjer med fingrene.

I tillegg er kontrolleren utstyrt med seks spaker på baksiden, ikke ulikt de man finner på en Xbox One Elite-kontroller. Disse kan også brukes til å både lese og skrive blindeskrift, og vil hjelpe spilleren med å spille eller kommunisere med andre.

Microsoft har foreløpig ikke kommet med noen offisiell kommentar om patentsøknaden. Dermed vet vi ikke noe om hvorvidt den fortsatt er under utvikling, når den eventuelt vil lanseres eller hvilken type spill den er best egnet for.

At selskapet ønsker å utvikle bedre spilltilbud for alle er imidlertid ingen hemmelighet, og det ser ikke ut til at målet er nådd riktig enda.

– Selv om spillbransjen har gjort noen fremskritt for å forbedre spillenes generelle tilgjengelighet, er det fortsatt et behov for forbedrede kontrollere og tilbehør som imøtekommer den svært spesialiserte måten svaksynte og blinde brukere opplever spill, skriver Microsoft i søknaden.

Microsoft pusler stadig vekk med ny maskinvare.
Nylig lanserte selskapet en Xbox One uten diskdrev »

Siste fra forsiden