Feature

Er dette fremtidens spillplattform?

PC-spill uten PC

OnLive lar deg spille de mest krevende PC-spillene uten å eie en PC.

Et selskap som heter OnLive har kommet frem til en spennende ny løsning for spilling i stua. Ved hjelp av en bredbåndstilkobling vil du kunne spille avanserte PC-spill med alle grafikkinnstillinger satt på maks, i din egen stue, men uten egen PC.

Dette fungerer gjennom en enkel boks som sender data fra håndkontrolleren din til en serverpark, som så tar seg av alt det maskinvarekrevende arbeidet. Deretter streames resultatet tilbake til deg, i form av ren video.

Demonstrasjon av boksen og en gamepad. Tastatur og mus kobles til via USB-porter.

OnLive vil også fungere ved hjelp av vanlige PC-er, og la deg spille spill som er langt mer avanserte enn det maskinvaren din egentlig takler. Det eneste du trenger er god hastighet på nettet, og et 1 MB-stort program.

Brukerne av systemet får tilgang på spill fra utgivere som Electronic Arts, Take-Two, Ubisoft og Atari, og målet er å kunne tilby et bredt utvalg ferske toppspill på tjenesten.

I tillegg til selve spillene, ønsker OnLive å tilby flere andre muligheter. Blant annet vil de levere en Xbox Live-aktig tjeneste hvor man kan spille mot andre, teste gratis prøveversjoner og ta del i mesterskap. Man kan også spionere på andre spillere, og se akkurat det de ser på sin egen skjerm.

For øyeblikket er systemet under testing, og i sommer vil publikum få tilgang på betatesten. Planen er å lansere tjenesten neste vinter, i alle fall i USA. Det er ikke klart hvor mye penger det kommer til å koste å bruke tjenesten.

Du kan lese mer om OnLive i en omfattende artikkel hos CNet.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden