– PC-utgaven av Grand Theft Auto V tar i bruk 7 DVD-er

Lekkede bilder viser den massive innpakningen.

NoMoreLags, reddit.com

Sitter du på en treg nettilkobling og satser på å rusle ned til nærmeste forhandler for å kjøpe Grand Theft Auto V på PC, kan du forberede deg på å få en massiv pakke. Onsdag kveld dukket det opp et bilde på Reddit som tyder på at den fysiske utgaven fyller hele 7 DVD-plater – noe som stemmer godt overens med nedlastingsstørrelsen på 65 GB. Et annet bilde lagt ut på Twitter-kontoen til Grand Theft Feed viser bunker av nettopp denne utgaven.

Slik blir den fysiske utgaven, etter alt å dømme.

Vel å merke er dette etter alt å dømme bilder av en øst-europeisk utgave av spillet, basert på teksten nederst til høyre på omslaget, men det er ikke urimelig å anta at den fysiske utgaven vil være lik ellers i verden også.

Sammenlignet med forgjengeren Grand Theft Auto IV er dette et stort hopp. Da spillet kom på PC i 2008 fylte det bare 2 DVD-er.

Det hele røsker i minnene fra nittitallet om storspill som spredte seg over flere CD-er – ikke DVD-er – slik som Baldur's Gate og Riven som hadde fem CD-er hver å by på. På konsollfronten kom fjorårets Wolfenstein: The New Order på 4 DVD-er på Xbox 360-utgaven, mens rollespillet Lost Odyssey fra 2008 også fylte fire plater på samme konsoll.

Konsollspill bruker i dag blu-ray som diskmedie, noe som gjør at man kan fylle platen med 7-8 ganger det man kan med en DVD-plate. PC-spill har derimot ikke gått over til det mer robuste diskmediet, mye på grunn av at blu-ray-drev ikke har blitt en standard på PC-markedet.

Grand Theft Auto V kommer til Windows 14. april, etter å ha blitt utsatt to ganger. I midten av januar kom første utsettelse – den gang var det snakk om et glippe på nesten to måneder. Da spillet igjen ble utsatt i slutten av februar ble det lempet på tre ekstra uker.

Har du sjekket om PC-en din takler storspillet?
Så mye krever Grand Theft Auto V av PC-en din »

Siste fra forsiden