Persona 5-trailer viser frem sniking og nye kampfunksjoner

Se hvordan det blir å utforske fiendtlige områder i det kommende rollespillet.

Den vestlige lanseringen av Persona 5 er enda to og en halv måned unna, men mens vi venter kan vi nå se en splitter ny trailer for det japanske rollespillet.

Videoen, som kan ses over, viser hvordan det blir å utforske spillets såkalte slott – fiendtlige områder man blir nødt til å besøke fra tid til annen. Som i tidligere spill må man grave opp nødvendig informasjon før man får tilgang på disse områdene, og deretter kan man nå dem via en app i protagonistens smarttelefon.

Sniking blir viktig

I Persona 5 må man utkjempe nye kamper.
Atlus

Målet i hvert slott er å finne en bestemt skattekiste, men veien dit er sperret av skumle demoner som vandrer langs korridorene. I Persona 5 blir sniking en viktig del av spillopplevelsen, ettersom man kastes ut av slottet om man blir oppdaget for mange ganger.

Greier man å komme seg usett frem til en fiende får man selv velge hvordan man ønsker å hamle opp med den. For eksempel kan man loppe demonen for penger eller andre gjenstander, den kan trues til å stikke av uten kamp eller overtales til å slutte seg til spilleren som en såkalt persona.

Selvfølgelig kan man også velge å kjempe, og kampsystemet ligner mye på det vi har sett tidligere i serien. Hver av figurene man har med seg kjemper med en persona ved sin side, og må beseire fiender ved å bruke en rekke forskjellige angrep. Nytt for denne gangen er en funksjon kalt «Baton Pass», som lar figurer bytte tur slik at man lettere kan utnytte motstandernes svakheter.

Skoleliv og demonjakt

Helt om dagen, helt om natten.
Atlus

I Persona 5 går turen til Tokyo, der vi trer inn i rollen som en ny elev ved Shujin High School. Året begynner ganske normalt, men det tar ikke lang tid før hovedpersonen oppdager evnen til å bruke magiske krefter til å kjempe mot demoner.

Som med tidligere spill i serien må man balansere et krevende skoleliv, venner og eventuelle romantiske interesser med et skjult liv som demonjeger.

Persona 5 ble først lansert i Japan i september 2016, og skulle deretter komme til vesten 14. februar. En utsettelse flyttet lanseringen imidlertid til 4. april, da spillet blir tilgjengelig på PlayStation 3 og PlayStation 4.

Vi storkoste oss med Vita-versjonen av det forrige spillet:
Persona 4 Golden er et fabelaktig og svært engasjerende rollespill »

Siste fra forsiden