Peter Moore til EA

Peter Moore vil forlate jobben som global sjef for Microsofts spillsatsning, og ta over som leder for EA Sports.

I dag ble det klart at Peter Moore, en av Microsofts viktigste ledere og frontfigurer, vil forlate selskapet til fordel for en jobb hos Electronic Arts. Moore jobber som sjef for Microsofts satsning på Xbox og Games for Windows, og er for tiden selskapets mest profilerte frontfigur i spillmarkedet.

Peter Moore kom til Microsoft i 2003, etter å ha hatt en lederstilling i Sega of America. Der var han blant annet en av de sentrale personene bak den tidligere konsollgigantens snuoperasjon til å bli en mer tradisjonell spillutgiver.

Hos Electronic Arts vil han ta over ledelsen for EA Sports, en jobb han ser frem til å ta fatt på. I følge Gamespot får han 1,5 millioner dollar (litt over 8,5 millioner kroner) i bonus for å tiltre stillingen og en årlig inntekt på 550 000 dollar (i overkant av 3 millioner kroner), med mulighet for å tjene 412 000 dollar ekstra per år i bonus.

Interessant nok kommer Peter Moores arvtaker fra selskapet han selv er på vei til. Don Mattrick, tidligere Worldwide Studios-sjef hos Electronic Arts, blir Microsofts nye sjef for interaktiv underholdning, og tar dermed over ansvaret for Xbox 360 og Games for Windows.

Microsofts Robbie Bach forteller at det er trist å måtte si farvel til Peter Moore, som har gjort store ting for selskapet. Samtidig er han svært glad for å kunne ønske veteranen Don Mattrick velkommen, og forteller at Microsofts spilldivisjon nå ser frem til å ta fatt på sin største sesong noensinne.

Siste fra forsiden