«PewDiePie» legger seg flat etter bruk av rasistisk skjellsord

– Jeg er skuffet over meg selv, sier svensken i sin nyeste video.

Felix «PewDiePie» Kjellberg har lagt seg fullstendig flat etter at han brukte et rasistisk skjellsord under en direktesending i helgen. I en ny video – som du kan se øverst i artikkelen – beklager svensken oppførselen sin, og omtaler seg selv om «en idiot»:

– Jeg er skuffet over meg selv fordi det fremstår som om jeg ikke har lært noe av de tidligere kontroversene. Det er ikke slik at jeg tror jeg kan si eller gjøre hva jeg vil, og slippe unna med det. Ikke i det hele tatt. Jeg er bare en idiot, sier Kjellberg og fortsetter:

– Men det gjør ikke det jeg sa, eller måten jeg sa det på, greit. Det var ikke greit. Jeg er oppriktig lei meg dersom jeg fornærmet, såret eller skuffet noen med alt dette. I min posisjon burde jeg vite bedre. Jeg kan ikke fortsette å dumme meg ut på denne måten.

Kraftige reaksjoner

Det var under en runde med Playerunknown's Battlegrounds, med over 30 000 seere, at «PewDiePie» kalte en annen spiller for «nigger». Bruken av det svært rasistiske ordet ble møtt med kraftige reaksjoner i spillmiljøet, og Firewatch-skaper Sean Vanaman gikk så langt som å kreve at «PewDiePies» Firewatch-videoer ble fjernet fra YouTube.

Det er heller ikke første gang YouTube-eren får kritikk for sin kontroversielle oppførsel. I februar mistet Kjellberg sine kontrakter med Disney og YouTube, da han laget videoer som vitset om jødehat og nazisme. Siden den gang har abonnenttallene hans likevel steget med flere millioner, men «PewDiePie» sier at han ønsker å oppfattes som et godt forbilde:

– Jeg vil bli flinkere – ikke bare for min del, men for alle som ser opp til meg. Det er slik jeg ønsker å komme meg fremover og vekk fra [kontroversene], avsluttet «PewDiePie».

Siste fra forsiden