Xbox - Nintendo

Phil Spencer ønsket helst at Microsoft kunne kjøpe Nintendo

– Uheldigvis sitter Nintendo på en haug med penger.

Barone Firenze/Shutterstock, Microsoft (Montasje: Gamer.no)

Nyhetene fortsetter å velte frem fra tirsdagens store lekkasje etter rettssaken mellom Microsoft og det amerikanske konkurransetilsynet FTC. Blant de mange dokumentene som ble offentliggjort ved en feil, var en e-post (via Polygon) der Xbox-sjef Phil Spencer diskuterte muligheten for å kjøpe Nintendo.

I e-posten fra juni 2020 beskriver Spencer den japanske Mario-skaperen som hovedmålet for Microsofts spillavdeling og et potensielt kjøp som et høydepunkt i karrieren. Han hadde den gang allerede vært i samtaler med Nintendo-styret, men trakk frem to store hindre for en sammenslåing.

– Uheldigvis (eller heldig for Nintendo) sitter Nintendo på en haug med haug med penger og det har et styre som inntil nylig ikke har pushet for ytterligere markedsvekst, sa Spencer og la senere til:

– På et eller annet tidspunkt ville det å få tak i Nintendo vært et høydepunkt i karrieren, og jeg tror oppriktig at det ville gagnet begge selskapene. Det tar bare lang tid for Nintendo å innse at deres fremtid ligger utenfor sin egen maskinvare. Lang tid.

Xbox-sjefen skrev videre at Microsoft-styret allerede hadde gitt tommelen opp for å plukke opp både Nintendo og Valve dersom anledningen bød seg.

Senere samme år gikk Microsoft til innkjøp av Bethesda-eier Zenimax. Det amerikanske selskapet jobber nå med å få godkjent et planlagt kjøp av Activision Blizzard. Det er tydelig at Nintendo sto høyt på ønskelisten for tre år siden, men hvorvidt det fortsatt er liv i de planene er uvisst.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen om stor lekkasje: – Mye har endret seg »

Siste fra forsiden