Piratene får skylda

DS-ens spillsalg har sunket drastisk og det er selvsagt piratene sin feil.

Det er ikke bare PC-en som lider stort av piratkopiering. Også Nintendos DS har vært plaget av at eiere av konsollene laster ned spill ulovlig, i stedet for å betale for seg. Såkalte flash-kort som R4 og G6 oversvømmer markedet, og det har vist seg sjokkerende lettvint å misbruke disse kortene, da DS-en ikke har noen som helst kopisperre.

Nylig ble det lagt frem rapporter om at konsollens spillsalg i Europa har sunket med 50 prosent i forhold til i fjor. Ikke overraskende legger Nintendo skylden utelukkende på piratene.

Den japanske giganten mener å tape trillioner av yen årlig som følge av ulovlig nedlasting verden over. En uformell undersøkelse Nintendo gjorde av ti torrent-sider i juni 2009 tyder i alle fall på at mange tar i bruk ulovlige metoder for å nyte spillene gratis. På disse ti nettstedene ble det nemlig registrert så mye som 238 millioner spillnedlastinger.

Selv om det ikke er noe en-til-en-forhold mellom antall nedlastinger og reelle salg så er dette ganske heftige tall. Det kan derfor se ut til at piratkopiering bør få en del av skylden for DS-ens dårligere spillsalg.

(Kilde: 1UP)

Les også:Anmeldelse av Picross 3D
Les også:Nye Pokemonspill på vei
Les også:Hvorfor bytte ut et vinnende lag?


Siste fra forsiden