Piratene får skylda

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Det er ikke bare PC-en som lider stort av piratkopiering. Også Nintendos DS har vært plaget av at eiere av konsollene laster ned spill ulovlig, i stedet for å betale for seg. Såkalte flash-kort som R4 og G6 oversvømmer markedet, og det har vist seg sjokkerende lettvint å misbruke disse kortene, da DS-en ikke har noen som helst kopisperre.

Nylig ble det lagt frem rapporter om at konsollens spillsalg i Europa har sunket med 50 prosent i forhold til i fjor. Ikke overraskende legger Nintendo skylden utelukkende på piratene.

Den japanske giganten mener å tape trillioner av yen årlig som følge av ulovlig nedlasting verden over. En uformell undersøkelse Nintendo gjorde av ti torrent-sider i juni 2009 tyder i alle fall på at mange tar i bruk ulovlige metoder for å nyte spillene gratis. På disse ti nettstedene ble det nemlig registrert så mye som 238 millioner spillnedlastinger.

Selv om det ikke er noe en-til-en-forhold mellom antall nedlastinger og reelle salg så er dette ganske heftige tall. Det kan derfor se ut til at piratkopiering bør få en del av skylden for DS-ens dårligere spillsalg.

(Kilde: 1UP)

Les også: Anmeldelse av Picross 3D
Les også: Nye Pokemonspill på vei
Les også: Hvorfor bytte ut et vinnende lag?


Kommentarer (29)

Forsiden akkurat nå

Til toppen