Plague Inc.

Plague Inc. får ny modus der man skal redde menneskeheten fra sykdom

Blir gratis for alle spillere.

Ndemic Creations

Plague Inc. er et spill som handler om å utvikle dødelige virus som sakte, men sikkert tar livet av alle mennesker på jorda. Gitt dagens korona-situasjon har utvikler Ndemic Creations imidlertid lyst til å tilby en mer positiv spillopplevelse, og nå jobbes det med en modus som snur Plague Inc. på hodet.

Les også: Spillere flokker til Plague Inc. for å lære mer om koronaviruset »

Plague Inc. handler vanligvis om jordas undergang, men i spillets neste modus er målet å redde menneskeheten.
Ndemic Creations

Via sine nettsider forteller Ndemic-gjengen at arbeidet er i full gang med en splitter ny modus der målet er å redde menneskeheten fra sykdom. I stedet for å utvikle et supervirus tar spillere på seg rollen som et globalt helsevesen, og holder styr på sykdommen ved å iverksette tiltak som hjemmekarantene og stenging av ulike deler av samfunnet.

Når vi kan vente den nye modusen er foreløpig uvisst. Ndemic lover imidlertid å rulle den ut helt gratis for alle som eier spillet.

Gir 2,7 millioner til korona-forsking

Ifølge Ndemic utvikles den nye modusen i samarbeid med eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO). Samarbeidet kom på plass som følge av utviklerens beslutning om å donere drøye 2,7 millioner kroner til korona-forsking, fordelt mellom nettopp WHO og CEPI – som jobber med å utvikle en mulig vaksine.

– For åtte år siden hadde jeg aldri trodd at den virkelige verden en dag ville minne om en runde med Plague Inc. eller at så mange spillere ville bruke Plague Inc. for å hjelpe dem gjennom en ordentlig pandemi. Vi er stolte over å kunne støtte WHO og CEPI i det kritiske arbeidet med å finne en vaksine for COVID-19, sa Plague Inc.-skaper James Vaughan.

Flere spillselskaper trår til for å hjelpe folk i karantene.
I World of Warcraft får spillere dobbelt så mange erfaringspoeng som vanlig »

Siste fra forsiden