Plague Inc.

Plague Inc. får vaksine­motstandere som gjør det lettere å spre sykdom

Introduseres etter stor etterspørsel fra fans.

Ndemic Crreations

En kommende utvidelse for strategispillet Plague Inc. vil introdusere vaksinemotstandere – eller såkalte Anti-Vaxxers – til opplevelsen. Det melder utvikler Ndemic Creations.

I Plague Inc. er målet å kverke hele menneskeheten, en jobb som blir lettere med vaksinemotstandere i spillet.
Ndemic Crreations

Utvidelsen følger stor etterspørsel fra en gruppe fans, som like så greit klinte til med en underskriftskampanje for å bli hørt. Ndemic lenket til kampanjen på Twitter, og lovet å ta med vaksinemotstanderne dersom den fikk minst 10 000 underskrifter.

Etter 48 timer hadde godt over 20 000 slengt ved sin signatur, og mens en dato for utvidelsen enda ikke er klar, har utvikleren nå gått i gang med arbeidet.

– Ikke gjør det enklere for sykdommene

Med vaksinemotstandere i spillet vil det bli lettere å spre sykdom over hele kloden, som er hele poenget i Plague Inc. Ifølge teamet er det imidlertid ikke helt bestemt hvordan det nye elementet skal implementeres.

– Den største utfordringen er at dersom alle i Plague Inc.-simuleringen plutselig sluttet å vaksinere seg, ville det bli veldig enkelt å vinne spillet, skriver Ndemic på sine nettsider og benyttet samtidig anledning til å understreke hvor viktig det er med vaksinering.

Ndemic håper utvidelsen vil hjelpe folk med å forstå hvor viktige vaksiner er.
Ndemic Crreations

– Det finnes nok bekymringsfulle trender (for eksempel motstandsdyktighet mot antibiotika) uten at vi også gjør det enklere for fortidens grusomme sykdommer å vende tilbake. Folk tar det moderne helsevesenet for gitt, og det er nesten umulig for noen å forestille seg hvordan verden ville sett ut dersom alle stadig vekk fikk meslinger. Dersom det at vi legger til noe i spillet vil hjelpe folk med å forstå hvor viktig det er med vaksinering er det helt klart verdt det.

Stort engasjement

Plague Inc. ble opprinnelig lansert for mobil i 2012, og oppnådde raskt suksess med over flere titalls millioner nedlastinger. Siden har spillet kommet til Xbox One, PC, Mac, Linux og deretter PlayStation 4, under tittelen Plague Inc: Evolved.

I spillet velger man en sykdomstype, som man får i oppdrag å spre over hele verden til jordas befolkning er fullstendig utdødd. Det makabre konseptet er stadig populært den dag i dag, noe underskriftskampanjen er et tydelig bevis på.

– Det er utrolig at seks år etter at spillet ble lansert er spillerbasen til Plague Inc. fortsatt såpass engasjert. Det betyr mye for oss, og det gjør det veldig gøy å jobbe med nye oppdateringer som denne, sa Plague Inc.-sjef James Vaughan.

Siste fra forsiden