Plague Inc. - koronavirus

Spillere flokker til Plague Inc. for å lære mer om koronaviruset

– Husk at Plague Inc. er et spill og ikke en vitenskapelig modell, råder utvikleren.

Ndemic Creations

Flere deler av verden, men i hovedsak Kina, er i disse dager preget av det såkalte koronaviruset. Ifølge NRK har utbruddet så langt tatt 41 menneskeliv, og mens usikkerheten brer seg har flere flokket til indiespillet Plague Inc. for å finne svar.

I Plague Inc. er målet å konstruere sykdommer som ikke kan bekjempes.
Ndemic Creations

I korte trekk er Plague Inc. et strategispill, der spillere tar rollen som ulike sykdomstyper. Målet er spredning over hele jorden og total utrydning av menneskeheten, et konsept som stadig vekk blir relevant ved utbrudd av nye virus.

– Bare et spill

Med spredningen av dette nyeste koronaviruset, en slektning av SARS-viruset, har antallet Plague Inc.-spillere skutt i været. Ferske tall fra Steam Charts viser til en topp på 8452 samtidige spillere, opp fra den tidligere rekorden på 4601. Salget av mobilversjonen har også økt kraftig, og som BBC melder nådde spillet toppen av Kinas App Store-lister denne uken.

Utvikler Ndemic Creations har naturlig nok bitt seg merke i utviklingen. I en uttalelse forteller studioet at dette slettes ikke er første gang spillet har sett spillervekst i forbindelse med sykdomsutbrudd i den virkelige verden. Samtidig advares spillere om at Plague Inc. ikke kan gi alle svarene spillere leter etter.

– Vennligst husk at Plague Inc. er et spill, ikke en vitenskapelig modell, og at coronaviruset er en virkelig situasjon som påvirker et stort antall mennesker. Vi anbefaler alltid at spillere henter informasjon direkte fra lokale og globale helsemyndigheter, skriver Ndemic.

Les også: Plague Inc. får vaksine­motstandere som gjør det lettere å spre sykdom »

Siste fra forsiden