Playerunknown's Battlegrounds kan slite i Kina

Battle royale-sjangeren fordømmes av regjeringen.

Playerunknown's Battlegrounds.
Bluehole

Det kinesiske sensurorganet Audio and Video and Numeral Publishing Association har ifølge Bloomberg sluppet en uttalelse som slår hardt ned på spill i battle royale-sjangeren. I praksis virker det som om den kinesiske regjeringen fordømmer og fraråder både spilling og utvikling av spill i sjangeren.

Det vil selvfølgelig ramme megahiten Playerunknown's Battlegrounds, som etter alt å dømme vil slite med å få spillet gitt ut i Kina, og lignende spill vil måtte tekkes med de samme hindrene.

Strider med landets verdier

Grunnen skal være at spilltypen – der 100 personer slippes ned på et område og må tevle om å overleve lengst men verden snurper seg sammen rundt dem – strider mot landets moralske sosialistiske prinsipper, og dermed er skadelig for unge forbrukere.

Kinesiske spillutviklere blir også sterkt frarådet å utvikle spill med samme type konsept.

Playerunknown's Battlegrounds.
Bluehole

– Dette er så å si dødsdommen for PUBG i Kina. Spillets hovedproblem er at den underliggende ideologien strider mot det som fremmes i Kina, forteller analytiker Benjamin Wu til avisen.

Per dags dato er ikke Early Access-spillet tilgjengelig i samme grad som i resten av verden, nettopp på grunn av at det ikke har fått publiseringsrett i landet, men spillere har benyttet seg av VPN-tjenester for å komme seg rundt problemet.

Spillpolitikken i Kina har lenge vært beryktet for å være stram, men har åpnet seg litt i løpet av de siste årene. Dermed har markedet åpnet seg mer, og mange spillutviklere snuser nok på muligheten til å kunne selge spillet sitt i det som blir estimert å være verdens største spillemarked.

Her til lands kan vi heller fokusere på spillet.
Denne uken kan du teste en rekke nye funksjoner i Playerunknown's Battlegrounds »

Siste fra forsiden