PlayStation 2-spillene på PlayStation 4 er dårligere i Europa

Emulering av PAL-systemet byr på bildefrekvensproblemer.

Sony/YouTube

Sonys arbeid med å gjøre PlayStation 2-spill spillbare på PlayStation 4 resulterte nylig i lanseringen av åtte klassiske spill i PlayStation-butikken. Spillene er tilgjengelige både i Europa og Nord-Amerika, men selv om de to nettbutikkene tilsynelatende tilbyr nøyaktig de samme spillene viser det seg at de europeiske utgavene kjører hakket dårligere.

Se sammenligningen mellom den europeiske og nord-amerikanske utgaven av Grand Theft Auto: San Andreas. (Video: Eurogamer)

Forskjellen ble oppdaget av Eurogamers Digital Foundry-avdeling, som nylig gjennomførte grundige tester av PlayStation 2-utgaven av Grand Theft Auto: San Andreas på PlayStation 4. Mens den nord-amerikanske versjonen holdt en stabil bildefrekvens virket den europeiske utgaven langt mer ujevn.

PAL skaper problemer

Det viser seg at det er fargekodesystemet PAL som skaper problemer på grunn av en systemets lavere oppdateringsfrekvens. PAL-utgavene av det originale Grand Theft Auto: San Andreas – som den europeiske PlayStation 4-utgaven bygger på – brukte en oppdateringsfrekvens på 50 Hz, mens NTSC-utgavene i Nord-Amerika brukte 60 Hz.

Grand Theft Auto: San Andreas.
Rockstar Games

Digital Foundry konkluderte med at de europeiske PlayStation 4-utgavene i realiteten kjører på 50 Hz, men de har blitt oppskalert til 60 Hz for å holde bildefrekvensen stabil på 30 bilder per sekund. En bivirkning av dette er at bildefrekvensen fremstår som ustabil, noe som lett kan bli irriterende for øynene våre.

Ifølge Digital Foundry gjelder problemet for samtlige PlayStation 2-spill kjøpt fra den europeiske nettbutikken, mens de nord-amerikanske utgavene fungerer langt bedre.

Sony har hittil ikke kommentert situasjonen, og det gjenstår å se om de nord-amerikanske spilllutgavene etter hvert vil komme til Europa og andre deler av verden. I mellomtiden er det fullt mulig å opprette en nord-amerikansk PlayStation-konto, som lar deg kjøpe PlayStation 2-spillenes overlegne utgaver.

Grand Theft Auto: San Andreas fikk nettopp en ny PlayStation 3-utgave.
En oppusset versjon av spillet dukket opp i PlayStation Store »

Siste fra forsiden