PlayStation 3 opplever 3D-bølge

Konsollen får over 50 tredimensjonale titler den kommende tiden.

De rykende ferske 3D-TV-ene har ikke greid å overbevise forbrukerne ennå, men det vites ikke om det skyldes mistillit til teknologien, for høy pris eller noe annet. Det hindrer likevel ikke de store selskapene fra å satse tungt på 3D. Det finnes for eksempel flere 3D-spilll til PlayStation 3 alt.

Crysis 2 er blant de største titlene som får 3D-støtte fra esken av.

Nå melder Eurogamer at Sony har ytterligere 50 3D-utgivelser på vei til PlayStation 3. Dette skal være en kombinasjon av klargjøring av eksisterende spill og helt nye titler med latent støtte for teknologien. Hele 20 av spillene klargjøres av Sony internt, noe som vitner om deres gedigne satsning.

Spillnettstedet har tatt en prat med Mick Hocking, som er studiosjef hos Sony Computer Entertainment Europe. Han redegjør litt av hvert om deres aggressive marsj inn i 3D-markedet.

– Det er veldig positivt å se en sånn interesse for 3D blant utviklerne våre, særlig siden noen av disse spillene er virkelig store. Det er et veldig sterkt tegn på at industrien står bak oss når vi sier at denne teknologien er et nøkkelelement i konsollenes fremtid, mener Hocking.

Skytespillene Crysis 2 og Killzone 3, samt Gran Turismo 5 er bare et par eksempler på virkelig store utgivelser som skal støtte 3D fra lansering.

Den japanske teknologibautaen er ikke fremmed for å eksperimentere med nye konsepter, og skal fra før av ha stor del av æren for å ha popularisert CD- og DVD-ROM-formatene. Sistnevnte ble gjort særlig populær med deres storsuksess PlayStation 2. De har også patentert alternative måter måter å vise tredimensjonal grafikk på.

Siste fra forsiden