PlayStation 4 - kryssplattform

PlayStation 4 åpner slusene for spilling på tvers av plattformer

Sony tilbyr funksjonen for alle utviklere som vil ha den.

Akirbs/Shutterstock.com

Det mye omtalte strevet med å få Sony til å henge seg på kryssplattformspilling ser omsider ut til å ha nådd målet. Selskapet bekreftet nemlig denne uken at løsningen for spill på tvers av plattformer er ute av betafasen som begynte på PlayStation 4 i fjor.

PlayStation 4, Nintendo Switch og Xbox One i skjønn harmoni.
Montasje: Epic, Sony, Nintendo, Microsoft, Gamer.no

Nyheten kommer riktignok ikke med noe brask og bram fra Sonys side. I stedet ble den avslørt nærmest som en bisetning i Sony Interactive Entertainment-sjef Jim Ryans intervju med nettstedet Wired.

Som Ryan forteller ligger muligheten for kryssplattform nå i utviklernes hender. Sony har åpnet slusene, og heretter blir det opp til hvert enkelt studio å avgjøre hvorvidt det vil inkludere spill på tvers av plattformer i sine prosjekter.

Spill som Fortnite og Rocket League har allerede vært med på kryssplattformdansen en stund, og enda flere strømmer til nå.

Playerunknown's Battlegrounds-utvikler PUBG Corp. kunngjorde tirsdag at PlayStation- og Xbox-spillere nå kan konkurrere mot hverandre. Call of Duty: Modern Warfare – som slippes 25. oktober – er et annet spill som har lagt stor vekt på at alle skal få spille sammen, uansett hva man spiller på.

Les også: Microsoft og Sony skal samarbeide om ny, stor spillsatsing »

Siste fra forsiden