– «PlayStation 4,5» skal vises frem i september

Sonys oppgraderte PlayStation 4 avsløres om en måned, ifølge rykte.

Audun Rodem, Gamer.no

Allerede i mars kunne The Wall Street Journal fortelle at en ny og kraftigere versjon av PlayStation 4 – kjent under kodenavnet Neo, og «PlayStation 4,5» på folkemunne – var på vei. Den nye konsollen skulle avdukes før oktober, het det da.

Nå kan nettstedene Gameblog og Vice melde at deres respektive kilder bekrefter dette: En ny PlayStation 4 skal avdukes 7. september på et arrangement i New York, ifølge dem.

Kraftigere maskiner

PlayStation VR skal være noe av grunnen til at det kommer en ny variant.
Sony

Den nye konsollen har ennå ikke fått et navn. Innad i Sony er konsollen kjent som Prosjekt Neo, men utenforstående har kalt den PlayStation 4,5.

Konsollen skal være såpass kraftig at den kan støtte innhold med 4K-oppløsning, akkurat som med Microsofts konsoller. Det er også antatt at de nye konsollene vil gi bedre støtte for virtuell virkelighet (VR), men hva de praktiske konsekvensene blir, er ennå uavklart.

Det har lenge vært klart at den nåværende konsollgenerasjonen ville oppgraderes.

Microsoft avduket Xbox One S under åpningen av sin E3-konferanse og avsluttet med å annonsere Project Scorpio – som de kalte «den kraftigste konsollen på markedet». Da hadde Sony allerede vedgått bare noen dager i forveien at de jobbet med en oppgradert versjon av PlayStation 4.

Lover at alle får de samme opplevelsene

http://www.gamer.no/artikler/kommentar-oppgraderte-konsoller-er-en-positiv-utvikling/348600

Hverken Microsoft eller Sony planlegger å fase ut de nåværende versjonene av PlayStation 4 og Xbox One. I stedet ser de for seg at de ulike versjonene vil eksistere side om side.

Både Microsoft og Sony har på hver sin kant garantert for at alle spill tilgjengelig på én av deres konsoller også vil være tilgjengelig på andre modeller. Altså vil ikke eiere av den originale PlayStation 4-konsollen gå glipp av kommende spill – og motsatt – men det spørs hva det vil ha å si for utvikling og forskjeller når det kommer til grafikk.

Les også: Kommentar: Oppgraderte konsoller er en positiv utvikling.

Siste fra forsiden