PlayStation Store - vurderinger

PlayStation-butikken introduserer brukervurderinger

Se hva andre syns om spillene før du kjøper.

Espen Jansen/Gamer.no

Sony har introdusert et nytt system for å vurdere spill i PlayStation-butikken. Heretter kan brukere gi spill én til fem stjerner, for å si hva de synes om opplevelsen, som til sammen utgjør en snittkarakter for spillet.

Tjenesten har vært oppe i litt over 24 timer, men allerede har hundretusenvis av vurderinger rent inn. Foreløpig virker de å helle mot øvre ende av skalaen, med veldig mange positive vurderinger.

For eksempel har Baldur's Gate 3 et snitt på 4,89 stjerner, Spider-Man 2 har 4,91 og Bloodborne 4,73. I andre enden finner vi for eksempel The Lord of the Rings: Gollum med et gjennomsnitt på 2,6 stjerner – basert på bare 147 vurderinger.

For å kunne gi en vurdering er man nødt til å eie spillet, og akkurat nå virker det som om spillet må være kjøpt digitalt i PlayStation-butikken. Undertegnedes forsøk på å vurdere Elden Ring, som står i fysisk eksemplar på hylla, ble møtt med følgende beskjed:

– Det er kun de som eier dette elementet som kan vurdere det. Kjøp, last ned eller legg til i biblioteket for å gi en vurdering.

Hvorvidt dette er noe Sony vil åpne for i fremtiden, eller om det er meningen at man ikke skal kunne vurdere spill man eier fysisk, er uklart.

LES OGSÅ: Dette er spillene du får med PlayStation Plus i november »

Siste fra forsiden