PlayStation VR har solgt over dobbelt så mye som Oculus Rift og HTC Vive

Men Sony ser ikke på brillene som en suksess ennå.

Audun Rodem, Gamer.no

VR-teknologien kan nok ennå sies å være i startgropen, og generelt sett har forbrukere på ingen måte gått mann av huse for å anskaffe seg teknologien. Sonys første bidrag til VR-universet har likevel nå nådd en ganske respektabel milepæl, melder blant andre The Verge.

PlayStation VR har nemlig nå passert det store, runde tallet på én million solgte enheter, har Sony bekreftet. Dermed skal Sonys VR-briller ha et meget komfortabelt forsprang foran konkurrentene HTC Vive og Oculus Rift, som hadde solgt i henholdsvis 420 000 og 243 000 eksemplarer i januar.

– En god start

PlayStation VR ligger langt foran hovedkonkurrentene sine, her ved HTC Vive.
Vegar Jansen, Tek.no

PlayStation VR ble for ordens skyld også lansert flere måneder senere enn både Oculus Rift og HTC Vive. Likevel er ikke Sony helt fornøyd med salget med tanke på at PlayStation 4-konsollen hittil har solgt i rundt 60 millioner eksemplarer, som betyr at potensialet fremdeles er veldig stort.

– Vi vil ikke beskrive én million enheter som masseadoptering, men vi vil kalle det en god start, sa salgs- og markedsføringssjef for PlayStation hos Sony, Jim Ryan, i et intervju med Business Insider nylig.

Når det gjelder spill skal PlayStation VR-eierne hittil ha gått til innkjøp av cirka 5,3 millioner VR-spill, og den gjennomsnittlige spilletiden skal ligge på 25 minutter per spill, som altså ikke er spesielt mye. Som The Verge peker på er mye av grunnen til at salget har gått noe tregt en lavere lanseringsfrekvens av nye VR-spill. Ifølge Sony er VR også fremdeles i en «utprøvende» fase.

– Med VR er det en helt ny verden. Vi forsøker fremdeles å forstå akkurat hva det er folk kommer til å ønske å gjøre med mediet. Det er vanskelig å gjøre forutsigelser av det, sa sjefen hos Sony Interactive Entertainment America, Shawn Layden, overfor The Verge.

Farpoint er det hittil seneste PlayStation VR-spillet: Her er vår anmeldelse »

Siste fra forsiden