Spillere kan hjelpe flomofre

PLEX kan doneres

Virtuelle spillpenger i Eve Online kan hjelpe trengende mennesker i Pakistan.

Sommerens flom i Pakistan har drept tusenvis, gjort millioner hjemløse og sprer fortsatt sykdom og lidelse i landet. Verdens respons har vært beskjeden, tatt i betraktning hvor mange som er rammet.

Utvikler av Eve Online, islandske CCP, gjør det nå mulig for spillere å donere PLEX (Pilot License Extension) til ofrene av flomkatastrofen i Pakistan.

PLEX er digitale bevis for å forlenge en spillerkontos abonnementstid med 30 dager. Dette kan aktiveres inne i spillet, enten ved å betale 100 virkelige kroner eller ved å bruke 300 millioner av spillvalutaen ISK. Dermed kan spillere uten store midler inne i Eve Online skaffe seg en god slump virtuelle penger ved å betale med ekte på lovlig vis, mens de som har store digitale rikdommer kan bruke litt av dem for å spille gratis.

Hver donerte PLEX vil veksles av CCP med ekte dollar og gis til Røde Halvmåne i Pakistan. På denne måten kan spillere bruke virtuelle verdier til å hjelpe virkelige mennesker rammet av en enorm naturkatastrofe.

Et godt eksempel på noen spilleres virtuelle rikdommer er en slu svindel som ble begått for litt siden i Eve Online. Den gav spilleren som utførte den onde genistreken 850 milliarder ISK. Med andre ord: Spilleren kan teoretisk sett donere over 260 000 kr til flomofrene i Pakistan (hvis prisen på PLEX ikke skyter i været), uten at det vil koste han en virkelig krone.

Utvikler CCP gjorde det samme for de som ble rammet av jordskjelvet på Haiti, og knytter dermed båndene mellom det virtuelle og det virkelige sterkere sammen samtidig som de legger fokus på mennesker i nød.

CCP tar på seg alle kostnadene en slik operasjon medfører, men vil ikke selv bidra med donasjoner.

Siste fra forsiden