Ports of Call-aktige TransOcean 2 er rett rundt hjørnet

Det økonomiske strategispillet har fått lanseringsdato.

Ports of Call er et av de spillene alle som har nådd en viss alder ser ut til å ha vært borti. Her var målet å tjene penger på å frakte varer rundt om i verden, ved hjelp av en (forhåpentligvis) stadig større og mer moderne flåte med frakteskip. For noen år siden forsøkte et spill ved navn TransOcean å gjenskape Ports of Call-opplevelsen, og selv om det kanskje ikke lykkes helt, fikk det en grei mottakelse blant annet på Steam.

TransOcean 2: Rivals.
Astragon

Nå er oppfølgeren straks klar. Den skal lanseres 11. mai, og kommer til PC og Mac. Som i Ports of Call får du rollen som skipsreder, og du kan velge mellom 60 internasjonale havner å starte selskapet ditt. I starten får du kun tilgang på små frakteskip, men etter hvert kan du utvide flåten med store tankskip, kontainerskip og tørrlasteskip. Skipene kan også oppgraderes.

Dynamisk økonomi

Traileren.

Underveis må du ta hensyn til eksterne faktorer, som oljepris og spillets dynamiske, globale økonomi. Det virker med andre ord ikke som man kan finne én rute som alltid er superlønnsom, slik man i alle fall til en viss grad kunne i Ports of Call. Som i spillets inspirasjonskilde. kan du forøvrig også legge til og fra kai selv, og denne delen av spillet foregår i 3D.

TransOcean 2 har tre enspillermoduser (inkludert kampanje og sandkassespill), men den største nyheten er nok flerspillermodusen, der opp til åtte spillere kan kjempe om kontraktene. I flerspiller kan man blant annet sabotere for de andre spillerne på ulike vis, men det ser ikke ut til at vi får lov til å styre skipene våre i 3D når vi spiller med andre. Kanskje like greit, siden dette aspektet av Ports of Call ble litt slitsomt i lengden.

Om du liker å tjene virtuelle penger, kan du forresten glede deg over at et av tidenes beste økonomiske strategispill nylig ble relansert på Steam. Det kommende spillet Industry Manager kan også være interessant å følge med på.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Spillhistorie.no, et nettsted med fokus på retro- og nisjespill. Ta en titt på vårt tilbakeblikk på Bullfrog-klassikeren Theme Park for å se hva vi har å by på.

Siste fra forsiden