Prinsen av Kosmos kommer til Europa

Hvem sier at EA kun er ute etter trygge titler og etterfølgere? Verdens største utgiver bringer We Love Katamari til Europa.

Det flotte PS2-spillet Katamari Damacy har allerede fått klassikerstatus, noe som gjør det ekstra surt at det ikke er tilgjengelig i PAL-format, og derfor ikke kan spilles av europeiske gamere som ikke har modifisert PS2-konsollene sine. Mange fryktet at etterfølgeren, We Love Katamari, ville lide samme skjebne, men nå er det klart at den kommer til Europa, takket være Electronic Arts.

Konseptet i Katamari Damacy er like enkelt som det er genialt. Du styrer Prinsen av Kosmos, som har en liten ball med en "klissete" overflate. Når du ruller ballen over ting vil disse henge seg fast, slik at du etter hvert får en snøballeffekt. Jo større ballen din er, jo større ting kan du ta med deg, og målet er naturligvis å få ballen så stor som mulig.

We Love Katamari kommer med hundrevis av nye objekter klare for sammenrulling. Her nevnes engler, fisker, japanske skolepiker, hus og til og med verdenskjente monumenter (som Eiffeltårnet). Ellers loves vi et nytt lydspor og en fortsettelse av originalens artige grafikkstil. Spillet inneholder også en helt ny kooperativ flerspillermodus, hvor du får samarbeide med en venn om å rulle en enkelt ball.

Den europeiske lanseringen av We Love Katamari er satt til tidlig neste år, så det blir fortsatt litt ventetid for oss europeere, selv om den japanske versjonen allerede er lansert. Forhåpentligvis får vi mulighet til å ta en liten titt på spillet før lansering (hint til EA om å sende oss sniktittversjon).

Siste fra forsiden