Prison Architect har en skjult 3D-modus

Ble endelig oppdaget etter fem måneder.

TheLogicalLowdown/YouTube

Fengselssimulatoren Prison Architect er i utgangspunktet en todimensjonal affære, der du holder oversikt over ditt eget fengsel fra et ovenfra-og-ned-perspektiv. Slik har det sett ut siden det først ble gitt ut i Early Access-form i 2012, og spillere har aldri hatt en grunn til å tro at noe annet var mulig – frem til nå.

Slik skrur du på 3D-modusen. Inneholder sterk språkbruk. (Video: TheLogical Lowdown)

En YouTuber ved navn«TheLogical Lowdown» oppdaget denne uken en hemmelig knapp, godt gjemt i spillmenyen, som forvandler Prison Architect til et tredimensjonalt spill. 3D-modusen lar deg zoome helt inn, slik at du kan utforske fengselskorridorene på bakkenivå og menge deg med både fanger og vakter.

For å skru på 3D-modusen åpner du først spillmenyen og trykker på «Extras»-knappen. Deretter må du lete frem en knapp nederst i venstre hjørne, som er nærmest umulig å se før du drar musepekeren over den. Trykk på knappen, vent noen øyeblikk – jo større fengsel du har, jo lenger tid tar overgangen fra 2D til 3D – og vips forvandles fengselet ditt til et tredimensjonalt bygg.

Ikke perfekt

Noen som vil spille flatbiljiard?
TheLogicalLowdown/YouTube

Som du kan se i videoen ovenfor er modusen ikke akkurat perfekt, og blant annet senger og benker forblir limt til gulvet i sin todimensjonale form. Andre gjenstander gjennomgår 3D-behandlingen, men plasseres helt feil i rommet.

Hvorvidt 3D-modusen bare er en artig liten hemmelighet eller om den vil videreutvikles og lanseres som et fullverdig tilbud ved siden den tradisjonelle 2D-modusen er uvisst. Introversion Software har foreløpig ikke kommentert saken, men Gary Chambers – en av spillets utviklere – bekreftet på Twitter at modusen har ligget skjult helt siden spillets lansering i oktober i fjor.

Vi har tatt kontakt med Introversion i håp om å få vite mer, og vil oppdatere saken når vi hører fra dem.

Prison Architect får konsollversjoner.
Kommer til PlayStation 4, Xbox One og Xbox 360 til våren »

Siste fra forsiden