Anmeldelse

Pro Evolution Soccer 3

Spillserien Pro Evolution Soccer inntar i år PC-en, i tillegg til PlayStation 2. Pro Evolution Soccer 3 (PES 3) har i likhet med sine forgjengere fått strålende mottagelse på PlayStation 2. Det store spørsmålet er om Konami har klart å overføre det overlegne gameplayet og den suverene tilnærmelsen til fotball også i PC-versjonen.

Side 1
Side 2
Side 3

PES-serien har i de siste årene oppnådd høy popularitet. PES har i motsetning til EA Sports FIFA-serie og de fleste andre konkurrerende fotballspill satset utelukkende på gameplay, mens andre har vært mer opptatt av lisenser og kjente navn. Konami har bestemt seg for å utfordre EA Sports også på PC. Her har EA tidligere hatt monopol på fotballspill. Enkelte stakkarer har prøvd seg, men uten hell (noen som husker VIVA Football?). PES 3 trer uredd inn i PC-verden, og med EAs solide FIFA 2004 har Konami påtatt seg litt av en utfordring. Klarer de å nå opp til forventningene?

DVD-spill
Førsteinntrykket er godt. PES 3 kommer på en DVD-plate, noe som ikke altfor mange andre spill gjør. De fleste gamere rundt omkring er vel nå i besittelse av en data med DVD-spiller, og derfor er det jo helt naturlig at også spillene preges i dette mediet. DVD-plater har som kjent mye større lagringskapasitet enn vanlige CD-er. Man slipper rotet med mange CD-er, og installasjonen går fortere.

PES 3 på PC fremstår som en direkte konvertering av PS2-versjonen. Er du en av de heldige som er i besittelse av en adapter som gjør det slik at du kan bruke din PS2-kontroller på PC, så kan du rett og slett spille PES 3 som om det var på nevnte konsoll du spilte. Spillets kontrollkonfigurering er nemlig basert på en PS2-kontroll, slik at knappegrensesnittet er identisk med PS2-versjonen. Dette krever litt tilvenning for den som spiller med vanlig gamepad eller tastatur, ettersom alle symbolforklaringer for bevegelser, pasninger og skudd er basert på PS2-kontrollen.

Få lag, mange redigeringsmuligheter
Utvalget av lag er som vanlig i PES-serien ganske så begrenset. Du finner et greit kobbel av landslag, hvor navn og trøyenummer stort sett stemmer. På klubbsiden er det derimot lite som stemmer med virkeligheten. Et par unntak finnes det; Roma og AC Milan er med. De to lagene er til gjengjeld gitt supre ferdigheter, slik at de blir en god del vanskeligere å spille mot enn de fleste andre lagene.

Syntes du det blir for lite lag å velge mellom, eller vil du at klubb og spillernavn skal være korrekte? Da kan du i så fall fritt lage dine helt egne spillere og lag, ved hjelp av "Edit mode" (konfigureringsmodus). Her har du et hav med muligheter. Du velger hvordan lagets drakter skal se ut, lagets hjemmestadion, spilleres navn og utseende, samt hvor god hver enkelt spiller skal være. Dette er en morsom modus som gir deg mulighet til å inkludere det du mener spillet mangler av gode fotballag og spillere, enten det er deg selv og kompisene, eller Beckham og Real Madrid.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden