Anmeldelse

Pro Evolution Soccer 3

Spillserien Pro Evolution Soccer inntar i år PC-en, i tillegg til PlayStation 2. Pro Evolution Soccer 3 (PES 3) har i likhet med sine forgjengere fått strålende mottagelse på PlayStation 2. Det store spørsmålet er om Konami har klart å overføre det overlegne gameplayet og den suverene tilnærmelsen til fotball også i PC-versjonen.

Side 1
Side 2
Side 3

Støtter ikke nettverk
Hvor i alle dager er flerspillermulighetene? Spillet kommer merkelig nok uten støtte for nettverk eller Internett. Konami har etter min mening holdt seg altfor stramt til PS2-versjonen når de utviklet dette spillet for PC. Det må være en glipp et eller annet sted når et fotballspill til PC anno 2003 ikke er utstyrt med verken nettverks- eller Internettstøtte. Det er støtte for opptil åtte spillere på en PC, men det blir jo ikke det samme. Tenk så morsomt det ville vært å spille dette spillet over LAN, eller å konkurrere mot hele verden i kampen om å bli den beste PES 3-spilleren online. De manglende flerspillermulighetene etterlater spillet et stort hull, et tomrom som vi absolutt skulle vært foruten. Det er nok et resultat av at PES 3 er førstereisegutt på PC, men uansett er det veldig synd. Vi krysser fingrene for at en patch vil bli utgitt i nær framtid, slik at PES 3 tilføres den nye dimensjonen det fortjener.

Grafikken på spillet er enda bedre en på PS2-versjonen, og fremstår syllskarp og delikat. Spillet flyter i tillegg overraskende bra. Testmaskinen (2,4 GHz-prosessor, 256 MB DDR-RAM og et Radeon 9800 Pro-skjermkort) hadde ingen problemer med å kjøre dette spillet, og det fløt like godt som på en PS2. Flyten er faktisk en god del bedre enn hva tilfellet var med FIFA 2004, så det er imponerende av Konami å treffe så godt på første forsøk. Spillere og omgivelser er nydelig fremstilt, og en gressmatte har vel sjelden fremstått så livaktig i et fotballspill. Det eneste man kan sette en finger på er publikum, som tross livaktige bevegelser fremstår i overkant to-dimensjonale. Det skulle ikke være noe problem å spille dette spillet med en PC som er i besittelse av rundt 1 GHz-prosessor, 128 MB DDR-RAM og et brukbart 64 MB-skjermkort. Noe lavere enn det vil jeg derimot ikke anbefale.

Lydsiden er ikke av samme kvalitet som resten av spillet. De to kommentatorene kommer med flåsete, diffuse kommentarer som ikke byr på noen dyptgående analyse av kampene. At de i tillegg snakker utydelig hjelper ikke mye på inntrykket man får av at de to nevnte herrer ikke er helt inneforstått med hva som foregår nede på banen. Publikum er heller ikke helt troverdige, de henger ofte litt etter kampbildet og det hender at de først starter jubelen når det taes avspark etter et mål. I tillegg kommer lyden i rykk og napp, som gir et noe hakkete lydbilde, ulikt det flytende og proffe lydbildet vi finner i FIFA-serien. Menymusikken er også kjedelig, selv om den faktisk holder høyere kvalitet enn resten av lydsiden.

Konklusjon
Konami har absolutt ikke gjort seg bort med PC-versjonen av PES 3. Alt som var godt i PS2-versjonen av spillet er beholdt, og grafikken er i tillegg vesentlig forbedret. Derfor er det så synd at Konami har utelatt oss muligheten til å spille via Internett eller nettverk. Dette ville tilført spillet en ny dimensjon, og kunne vært med på å gi FIFA 2004 litt konkurranse. PES 3 på PC er langt fra dårlig, men det kunne blitt så mye bedre. Vi får vente å se om den tidligere nevnte patchen med støtte for nettverk noen gang blir en realitet. Kryss fingrene!

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden