eFootball

Pro Evolution Soccer endrer navn til eFootball, og blir et gratisspill

Dropper årlige spillslipp, og skal heller oppdatere spillet over tid.

eFootball.
Konami

Etter at Konami valgte å kalle fjorårets innslag i Pro Evolution Soccer-serien for eFootball PES 2020, har de nå i år valgt å ta et betraktelig mer dramatisk grep. PES-navnet er nå lagt dødt, og vi står igjen med kun eFootball.

Ikke bare er navnet endret, men hele spillet også. Mens PES-serien ble sluppet som årlige innslag man kjøpte stykkvis, blir eFootball et gratisspill (antageligvis med mikrotransaksjoner) som skal oppdateres over tid. Dermed er det slutt på den årlige modellen for Konamis fotballspill, selv om det virker som om en større årlig oppdatering er i planene fremover.

Planene for oppdateringer til eFootball.
Konami

Du kan se hvordan utviklerne planlegger å oppdatere spillet i traileren nedenfor. Blant annet skal spillet få nye modi, støtte for krysspilling, turneringer og andre systemer etter hvert.

Med eFootball skroter Konami også bruken av Fox Engine – som først ble brukt til å huse Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – og benytter seg i stedet for Unreal Engine. Den nye motoren har et nytt animasjonssystem og nye spillsystemer.

eFootball kommer til PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows, iOS og Android senere i år.

Dermed er Pro Evolution Soccer over, etter over 20 år her i verden. I Japan har serien holdt på i hele 26 år, under tittelen Winning Eleven.

LES OGSÅ: Konami bryter samarbeid med fotballstjerne etter anklager om rasisme

Avduknigstraileren til eFootball. (Video: Konami)

Siste fra forsiden