Problemfylte APB er utrolig nok fortsatt i live

Til sommeren kommer politi-og-røver-spillet til PlayStation 4 og Xbox One.

APB Reloaded ble torsdag annonsert for PlayStation 4 og Xbox One, med antatt lansering i løpet av andre kvartal i år. Det er Reloaded Games og The Workshop Entertainment som står bak utviklingen, mens Deep Silver er utgiver.

Action MMO-et er gratis å spille, men for Xbox One-spillere kreves det et Gull-abonnement. Som mange andre gratisspill inneholder spillet mikrotransaksjoner. Ting som kjøretøy, utstyr og klær kan kjøpes for ekte penger. APB Reloaded er et rent spiller-mot-spiller-spill hvor opptil 100 spillere kan kjempe mot hverandre samtidig.

Tøffe politimenn i PC-versjonen.

Handlingen foregår i nær fremtid i byen San Paro og det er to fraksjoner å velge mellom. Enforcer, altså politiet, har som oppgave å holde ro og orden i byen. Den andre fraksjonen består av kriminelle, som har som mål å gjøre mest mulig pøbelstreker til besvær for politiet.

Trøblete historie

Originalversjonen av spillet, utviklet av Realtime worlds, ble offentliggjort i 2005, med planlagt lansering i 2007. Etter utsettelser på utsettelser tok EA over distribusjonsrettighetene i 2009 og kunngjorde at spillet skulle slippes i 2010. Det ble lansert i juli 2010 i Norge. Dessverre var spillet så fullt av feil at ingen ønsket å spille det, og i september samme år ble serverne stengt. Etter å ha brukt over 600 millioner kroner på utviklingen, gikk Realtime Worlds konkurs.

Senere samme år ble spillet kjøpt opp av studioet Reloaded Productions, som relanserte det som et gratisspill under navnet APB Reloaded. Spillet har tiltrukket seg mer enn fem millioner siden relanseringen i 2011.

The Elder Scrolls Online får også konsollversjon til sommeren:
Samtidig dropper de abonnementsavgiften »

Siste fra forsiden