PS3 åpnet for piratkopiering?

Fiks ferdig produkt lover kjøring av både spill og tredjeparts-programvare direkte fra harddisken.

Xbox 360 ble åpnet for piratkopier relativt tidlig i sin levetid, og senere har det også blitt mulig å kjøre usignert kode (tredjepartsprogrammer), riktig nok via relativt innviklede metoder, og kun på eldre modeller.

Playstation 3 har på sin side vært et velbeskyttet fort som hackerne ikke har klart å bryte helt gjennom – til nå.

Ifølge rapporter fra piratkopiering- og modifiseringsmiljøene har en løsning som tillater avspilling av piratkopier og usignert kode på samtlige Playstation 3-modeller dukket opp.

Enkel fremgangsmåte

Løsningen skal etter sigende kunne kjøre spill og programmer både fra interne og eksterne harddisker, og krever ingen fysisk modifisering av konsollen. Alt som skal til, om vi skal tro rapportene, er en minnepinne med den rette programvaren på.

Helt siden Playstation 3 ble lansert har falske meldinger om hacking av konsollen florert, og man bør alltid ta slike meldinger med en klype salt. Denne gangen har dog flere markante stemmer innen modifiseringsmiljøet bekreftet at dette ser ut til å være ekte vare. Hackeren xorloser (som ikke har noe med løsningen å gjøre) hevder den fungerer ved å sette vanlige Playstation 3-konsoller inn i samme modus som konsollene utviklere selv bruker til testing.

I motsetning til gjennombruddet Iphone-hackeren George Hotz hadde med Playstation 3 tidligere i år ser dette ut til å ikke bare være et vellykket eksperiment, men også et ferdig produkt.

Selgere av modifiseringsløsninger har demonstrert løsningen i videoer som er lagt ut på nettet. Mens Sony trolig river seg i håret tar selgerne allerede imot forhåndsbestillinger på produktet.

Siste fra forsiden