PS3 får etterlengtet strategispill

Kingdom Under Fire II kommer også med ekstrainnhold til Sony-konsollen.

Den kreative action/strategispillserien Kingdom Under Fire strekker seg helt tilbake til år 2000, men navnet har ikke akkurat vært på alles lepper av den grunn. Det synes nok vår mann Øystein er synd, etter som han belønnet Kingdom Under Fire: Crusaders med en bunnsolid nier og erklærte at «ingenting kan måle seg med dette».

Det begynner likevel å bli lenge siden vi så noe til kjernespillene i denne serien, hvis man ser bort ifra avstikkeren Kingdom Under Fire: Circle of Doom som kom ut i 2008.

Her kan du både styre tropper og delta i kampene selv.

Kingdom Under Fire II har vært under utvikling i lange tider nå, og ser svært lovende ut. Serien kom i utgangspunktet kun til PC, men i løpet av årene har den funnet vei til flere og flere konsoller. I dag kan utvikler Blueside og Sony sammen annonsere at det siste spillet i serien også vil få en PlayStation 3-versjon i 2012.

Om alt går som planlagt vil PC-versjonen lanseres neste år, noe som betyr at PlayStation 3- -eierne må vente ekstra lenge. De vil likevel få et plaster på såret i form av ekstra spillfigurer, oppdrag og ymse.

Dette spillet vil igjen strekke sjangerkonvensjonene til det ytterste, slik spillserien er kjent for, og denne gangen skal det gjøres med massive onlinespill-funksjoner. Her får du nemlig både en omfattende enspillerdel og en flerspillerdel hvor du kan bryne deg mot flust av spillere samtidig.

Kingdom Under Fire II skal også utgis til Xbox 360. Det er ukjent når denne versjonen kommer.

Lurer du på når alle de andre saftige spillene kommer? Ta en titt i vår Spillkalender!

Siste fra forsiden