PS3 med skuddfrykt?

Playstation 3 rammet av mystisk feil.

Forutsatt at du har noen år på baken, husker du antageligvis hysteriet rundt år 2000. Dommedagsprofetiene var mange, og blant de mer realistiske var de om total datakræsj. Mange fryktet nemlig at datamaskiner ville kræsje alle som én når kalenderen plutselig gikk fra 99 til 00. Det skjedde heldigvis ikke, men parallellen kan trekkes til en mystisk feil som har rammet Playstation 3-konsoller verden over.

Les også: PS3-hack bekreftet

Mange PS3-eiere har nemlig verden over i dag opplevd at konsollen deres har blitt mer eller mindre ubrukelig. Ved innlogging til det kritiske Playstation Network gis nemlig feilmeldingen 8001050F. Resultatet er at verken nedlastede spill eller flerspiller over nett fungerer. I tillegg rapporteres det om at nyutgitte Heavy Rain rett og slett ikke vil starte, angivelig fordi "trophy"-systemet også er nede.

Les også: L.A. Noire løfter på skjørtet

Forslagene til hva som er feilen er mange, men antageligvis er feilen relatert til PS3-ens kalender. Nærmere bestemt spekuleres det i at PS3-en tror vi er i ett skuddår, og ergo tror dagens dato er 29. februar. Men morsomt nok eksisterer ikke datoen i systemets kalender, ettersom vi tross alt ikke er i et skuddår. Av den grunn spekulerer flere i at feilen vil løse seg selv til i morgen, men Sony har likevel sagt at de jobber på spreng for å komme med en oppdatering. Til slutt bør det nevnes at feilen kun påvirker eldre utgaver av konsollen, så om du er i besittelse av Slim-utgaven har du ingenting å frykte.

Sony Playstation 3

(Kilde: Sony, via Twitter)

Siste fra forsiden