PS3 tukter Xbox 360 i Norge

Nordmenn kjøper flere multiplattformspill til PlayStation 3 enn Xbox 360.

Etter åtte måneder på markedet har PlayStation 3 gått forbi Xbox 360 i salg av multiplattformspill. Det viser novembertallene fra Norsk Spill- og Multimediaforening (NSM).

Statistikken fra Faro Journalen viser at Xbox 360 taper terreng til PS3.

Beregninger gjort av bransjebladet Faro Journalen viser at kun ett av sju multiplattformspill har solgt mest på Xbox 360. Det spillet er Guitar Hero 3 (se grafen til høyre).

– Når vi ser på de nyeste salgstallene for vår kjede, ser vi at det er en generell overvekt mot PlayStation 3 når det gjelder multiformatspill, sier Rolf Loraas, spillansvarlig i Free Record Shop til Faro Journalen.

Loraas tror merkevaren PlayStation skal ha mye av æren for suksessen:

– For hvert 360-spill selges det nesten to PlayStation 3-spill. Det kan være mange årsaker til dette, PlayStation er fortsatt en sterkere merkevare enn Xbox 360. Markedsføringen til 360 i høst kan også ha slått noe feil.

Spaceworld har også bitt seg merke i at PlayStation 3-spill selger som varmt hvetebrød.

– Hos oss har vi solgt mer av for eksempel Assassins Creed til Xbox 360, men vi har også merket at FIFA 08 og Need for Speed: ProStreet har solgt best på PlayStation 3. Dette skyldes nok at disse to titlene er sterkt forbundet med PlayStation, og nesten kan kalles PlayStation-produkter, sier Trygve Afseth i Spaceworld Megastore.

Afseth ser ikke bort i fra at utvalget av spill på konsollen kan være noe av årsaken til det massive salget:

– De som har PS3 har litt lavere terskel for å kjøpe spill, for de er sultne på gode spill.

Det er verdt å merke seg at denne statistikken ikke inkluderer spill som ikke er gitt ut til begge konsollene.

Siste fra forsiden