PUBG-utfordrer skal la 400 spillere kjempe på et enda større kart

Bruker CryEngine og lover et stort detaljnivå.

Konseptkunst fra Project X.
Automaton

Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) har tatt spillverdenen med storm i kraft av å blant annet by på et svært høyt antall spillere som kan brake sammen på ett og samme kart. Nå har det imidlertid dukket opp en konkurrent som jekker opp ambisjonsnivået enda mer, melder Eurogamer.

Project X.
Automaton

Nettstedet har nemlig fått nyss om et mystisk, taktisk skytespill spill med den foreløpige tittelen Project X, som skal by på saftige 400 spillere på samme kart. PUBG har til sammenligning opptil 100 spillere på ett kart.

Denne PUBG-lignende modusen skal for øvrig bare være en modus i spillet, mens spillet også har en plan om å sette 1000 spillere i samme verden i en annen og mindre kampfokusert spillmodus.

Mye større kart

Spillet skal være under utvikling hos et britisk studio ved navn Automaton og skal være basert på det samme «last man standing»-konseptet som PUBG. Det betyr altså at spillere må kjempe om å være den siste gjenlevende personen, en idé som opprinnelig er inspirert av den japanske filmen Battle Royale.

Project X.
Automaton

Project X skal ha kartstørrelser på 12 x 12 kilometer, der PUBG foreløpig opererer med kart på opptil 8 x 8 kilometer, så man har med andre ord en god del mer plass å boltre seg på, men det trenger man sannelig også med såpass mange spillere.

Utover dette har utvikleren bekreftet overfor Eurogamer at spillet skal by på ødeleggelse av omgivelser, variert dyreliv, dynamisk vær og vann. Interessant nok skal spillet visstnok også by på blodspor, som formodentlig kan brukes til å spore opp sårede motstandere. Karakterbygging og historiefortelling skal også være på plass.

En annen opplysning som er verdt å merke seg er at Project X angivelig skal være et nettsky-basert spill, som skal gjøre det lettere å oppfylle de høye ambisjonene som utvikleren tydeligvis har med spillet. Det har ennå ingen lanseringsdato, men skal komme en gang i løpet av neste år.

PUBG blir en hard konkurrent uansett: Spillet har nå slått rekorden for flest samtidige spillere på Steam »

Siste fra forsiden