Red Dead Redemption med problemer

Red Dead Redemption med problemer

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Vi har allerede påpekt hvor lovende Rockstar San Diegos kommende spill Red Dead Redemption ser ut. Spillet, som beskrives som GTA satt til den ville vesten, er å regne som en av årets absolutte topptitler. Alle tilgjengelige førsteinntrykk lover svært godt for Rockstars storsatsing og det er nok ikke bare vi i Spillverket som knapt kan vente til spillet lanseres i slutten av april.

Men selv om spillet virker lovende fra utsiden er det kilder innad i studioet som påstår at cowboy-eposet ligger langt dårligere an enn man skulle tro.

Rockstar San Diego har tradisjonelt vært kjent for de morsomme Midnight Club-spillene. Nå er situasjonen derimot en annen, siden menneskene som har jobbet med disse spillene ble spredt for alle vinder. Storparten ble flyttet over til utviklingen av Red Dead Redemption, i tillegg til at ikke så rent få fikk sparken.

Ifølge den ikke navngitte kilden til Joystiq er stemningen innad i utviklerteamet til det lovende sandkassespillet svært laber.

– Det helt dysfunksjonelle teamet som er Red Dead Redemption fikk topp prioritet. Folkene som tabbet seg ut ble forfremmet og styrer nå studioet rett til bunns, sier en av de ansatte.

En annen kilde gikk enda lengre og sa at spillet var en total katastrofe frem til 2009, selv om han innrømmet at utviklingen etter det har snudd litt. Vedkommende påstår at spillet fortsatt har store problemer.

Ifølge en siste misfornøyd rockestjerne vil spillet heller aldri tjene inn pengene det har påkostet selskapet, siden spillet har vært under produksjon i så lenge som seks år. Grunnen til at spillet har tatt så lang tid skal visstnok være horribel ledelse så og si over hele fjøla.

Enda en Rockstar-ansatt har senere uttalt at de ikke nødvendigvis sikter på å tjene penger på Red Dead Redemption, hovedformålet med spillet er visstnok å vise at også Rockstars San Diego-gren kan AAA-titler.

Så her har vi altså opptil flere innsidemenn som hevder at spillet nærmest samtlige spilljournalister lengter etter i drømme er i virkelig trøbbel. Det fortelles ikke i noen som helst grad hva slags problemer spillet har. Likevel er det vanskelig å skyve unna så krasse utsagn når de kommer fra opptil flere og etter alt å dømme velinformerte kanter.

Bare tiden vil vise om dette er de første av mange sprekker i den kommende stortittelens imponerende ytre eller om uttalelsene bare er uttrykk for misnøye fra en gjeng overarbeidede og bitre utviklere.

(Kilde: Joystiq)

Kommentarer (11)

Forsiden akkurat nå

Til toppen