Feature

Reisebrev: GDC 2011, dag 1

Etter en blytung morgen er vi endelig skikkelig i gang.

SAN FRANCISCO (Gamer.no): Som du kunne lese i gårsdagens reisebrev, hadde vi det hyggelig den første kvelden på årets Game Developers Conference. Det ble litt sent og etter å ha vært våken i 24 timer slukte søvnen meg umiddelbart jeg traff puta. Så kjapt forsvant jeg i koma at jeg våknet med snus i kjeften klokken 07 dagen etter – ikke noe i gull i munnen med denne morgenstunden, nei. Det var kanskje tungt å stå opp, men i dag starter messen – da var det ikke veldig vanskelig å motivere seg.

De levende døde

Bjørnen sover!

Verre var det med Lasse, av forståelige årsaker. Han hadde valgt å drøye leggetiden til 06.45, og 15 minutter søvn er en smule for lite til at vår trøndervenn fungerer helt optimalt. Men, zombien kom seg da opp til sist, etter å ha snoozet iPhonen rundt 45 ganger – til mine store glede. Frokost ble med letthet droppet, da en nattdate med en footlong Meatball Marinara på Subway fortsatt satt i. Vi dro rett på messa, med både luft og sommerfugler i magen.

Vel fremme så vi at døren til presseregistreringen var merkelig tom. Virkelig, ingen kø? Joda, døren vi hadde sett var bare utgangen. Køen snirklet seg 180 grader rundt rommet og inn en bakdør. Dermed ble det 45 minutter med venting og baksnakking av alle raringene rundt oss. Vel innsjekket bestemte vi oss for å spise lunsj, siden det ikke var noen interessante foredrag på timeplanen de neste timene. Valget falt på en diner ved navn Mel's Drive-thru, en sjappe vi har hatt gode erfaringen med tidligere.

Mel skuffes oss ikke denne gangen heller. Lasse kjørte på med Meatlovers Breakfast, og kunne konstatere at man alltid blir mett på restaurant i USA. Jeg valgte å kjøre fusion med en herlig Chiliburger. Jeg visste allerede da at dette kom til å ha en viss lakserende effekt umiddelbart etter måltidet, men så er det da også flotters med en skikkelig tarmskyll etter et fyldig måltid.

En økologisk chiliburger.

Svensk date

Etter det fartet vi litt rundt, tok en lunsjlur og møtte den svenske utvikleren Fatshark for å se på morsomme Hamilton's Great Adventure. Vi hang litt på messa utover ettermiddagen, uten at noen av oss ble spesielt frelst på innholdet av foredragene vi var på. Dette tar seg garantert opp allerede fra i morgen av, vi har veldig mye spennende på gang i uken som kommer.

Ettermiddagen ble brukt til bittelitt arbeid, men igjen ble vi begge innhentet av søvn. For en gangs skyld var det Lasse som vekket meg rundt klokken 19 – det var dags for middag. En kompis hjemme hadde anbefalt meg Chipotle, en meksikansk hurtigmatkjede. Vi måtte selvsagt teste alt på menyen, og fikk betale for det. Råvarene og smaken var det ikke noe å utsette på – men å proppe i seg fire soft tacos med til sammen 2500 kalorier tar på. Hele kvelden har nemlig gått med til enten å ligge og sløve i senga eller å sitte på den rare, hvite stolen på badet.

Ikke akkurat et rush av mennesker. Ennå.

Vi har også vært så flittige og freidige at vi har spilt inn en amatørmessig (men forhåpentligvis underholdende) podcast. Denne tar for seg både forventninger og opplevelser. Lasse har alltid drømt om å bli radiostjerne med sin fløyelsstemme, og dette er nok bare et steg på veien til stjernehimmelen for ham.

Nå er det imidlertid klart for senga igjen, og vi håper å kunne våkne skikkelig uthvilt i morra. Det blir nemlig en meget lang dag, med blant annet ti timer med Electronic Arts. Høydepunktet der? Battlefield 3, det ser vi virkelig frem til å kose oss med. Enn så lenge ønsker vi på gjenles, vi kommer med masse stoff fremover fra GDC 2011!

Bildet i toppen er tatt av en offisiell GDC-fotograf og brukes av oss i henhold bildets Creative Commons-lisens.

Siste fra forsiden