Resistance 3-utgivelsen meislet

Det kommende skytespillet rekker neste jul med god margin.

Resistance-serien er ikke eldre enn fire år, men har allerede fått to fullstendige PlayStation 3-utgivelser og et PSP-spill. Dermed har den på kort tid blitt en av Sonys større skytespillmerkevarer, og da Resistance 3 ble annonsert tidligere i år så havnet det nok på manges ønskeliste for neste år.

Resistance 2 hadde flotte omgivelser.

Ifølge spillnettstedet Joystiq er det nå klart at spillet skal utgis 6. september 2011, og at det som vanlig blir PlayStation 3-eksklusivt.

Det er igjen Insomniac Games, som også er kjente for den mer barnevennlige Ratchet & Clank-serien, som står bak spillet. Denne gangen har alt tatt en bråvending. Nå styrer du nemlig rollefiguren som drepte Nathan Hale, som var hovedpersonen i de to foregående spillene.

Settingen skal denne gangen være New York, og man traverserer fortsatt femtitallets USA i et alternativt univers hvor en romvesenrase kalt Chimera har tatt over planeten. Matmangel har ledet mennesker til kannibalisme, og i rollen som Joseph Capelli må man navigere gjennom et svært forfallent USA.

Det gjenstår fortsatt å se hvordan dette spillet, som etter tre års utvikling loves å være en adskillig forbedring fra de to foregående, føyer seg inn i den relativt kritikerroste serien. Vår anmelder Øystein likte de to foregående spillene godt, men synes fortsatt det er mye rom for forbedring.

Siste fra forsiden