Anmeldelse

Ridge Racer 6

Glem realisme og glinsende Ferrarier. Omfavn skrensing og mengder av nitro. Ridge Racer 6 er klar for Xbox 360.

Side 1
Side 2

Fantasibiler
Bilene i Ridge Racer 6 er av den oppdiktede sorten, men det behøver ikke å være negativt. I starten har du relativt rolige motorvogner, mens du etter hvert får stadig kraftigere farkoster å kose deg med. Fartsfølelsen blir dermed også til stadighet bedre, men den når aldri opp til noe klimaks. Selv med full boost følte jeg aldri den klassiske kilingen i magen, noe blant annet Project Gotham Racing 3 ga meg. Bilene kan du krasje så mye du vil, skademodellen er ikke-eksisterende i dette spillet. Når det gjelder banene så er det flere interessante lokasjoner. Her kan du blant annet kjøre langs stranden, på flyplasser og i storbyer. Flere av stedene blir naturlig nok brukt flere ganger, da med litt variasjon i banedesignet. Namco kunne med hell puttet et par steder til inn i spillet, selv om variasjonen er godkjent slik spillet er nå.

Selv i sitt visuelle preg avgir Ridge Racer 6 en arkadefølelse. Bilene er ikke ekte vare og det samme kan sies om banene. En klassiker er fly og helikopter som svever over veiene mens du kjører, en annen fantastiske hopp og tunneler. Du har bare to synsvinkler å velge mellom når du kjører, noe jeg synes er i det minste laget. Designet på banene er godt og greit variert, men man skulle som nevnt fått med enda to ferske steder å ha baner i. Stor variasjon har aldri skadet noen, dessuten er det spennende å ta fatt i helt ukjente baner. Totalinntrykket av grafikken i Ridge Racer 6 er ”ikke verst”, men det har mye å gå på i forhold til andre bilspill på Xbox 360.

Musikken i denne skrenseorgien av et spill er rett og slett helt forferdelig. Selv om det er flere forskjellige sjangrer, er de fleste sangene en blanding av irriterende mobilringetoner og en aggressiv trommemaskin. For min del ble dette for sært, men heldigvis kan du legge inn din egen musikk i spillet. Lydene når du kjører er gode, men jeg synes de blir litt for veike. Enda mer kraft i motorlyd og skrenseeffekter hadde gjort seg. DJ-en/kommentatoren som til stadig skråler ut ”gullkorn” er repeterende og irriterende, men jeg har merkelig nok ikke hjertet til å klare meg uten ham. Han føles som en del av totalpakka Ridge Racer 6 byr på.

Hvis du virkelig vil ha det moro med Ridge Racer 6 anbefaler jeg flerspillerdelen. Her har du mange muligheter, enten du vil spille for konkurransens eller underholdningens skyld. Mine opplevelser sammen med en drøss med japanere (trodde ikke de kjøpte Xbox 360 der borte, jeg) ble en selsom affære. Ikke fordi flerspillerdelen var dårlig, men fordi disse menneskene var uhyre gode. Intensiteten øker når du spiller mot andre over Live, og det er fint å kunne se sin egen utvikling på rankingen. Tidsangrep er også en fin liten sak, her kan du kjøre alene mot de beste tidene i verden – nok en gang dominerer våre japanske venner listene. De gangene jeg spilte mot andre på Live gikk det hele knirkefritt. Ingen hakking, selv på mitt litt tvilsomme trådløse nettverk. Man kan også spille to og to lokalt. Hvem i kameratgjengen skrenser og booster best, mon tro?

Konklusjon
Ridge Racer 6 når ikke helt opp til de store høyder. Det er ubalansert, begrenset, og litt for ensformig. Spillet er tidvis morsomt, men når du spiller alene tilbyr ikke spillet den helt store underholdningsverdien over tid. Som en sosial spillopplevelse lokalt og over nett er det derimot solid og mer intenst. Det er likevel en fare for at det tunge arkadepreget skremmer mange vekk fra tittelen, mens fans av sjangeren til gjengjeld vil føle seg mer hjemme. Liker du bil og spill er ikke Ridge Racer 6 det opplagte valget på Xbox 360. Min anbefaling på Microsofts nye konsoll må da bli Project Gotham Racing 3, selv om dette også lener seg noe mot arkadesjangeren. Om du har muligheten bør du teste Ridge Racer 6 før du kjøper det, det er en sikker måte å finne ut om dette er noe for deg.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden