Riot - protest

Riot-ansatte i full strid med ledelsen

Arrangerte stor protest mot måten selskapet behandler anklager om seksuell trakassering.

Riot Games

Riot Games – studioet best kjent for League of Legends – har de siste ukene jobbet for å introdusere nye og svært omdiskuterte retningslinjer for måten selskapet behandler anklager om seksuell trakassering og overgrep.

Ledelsen ønsker å nekte de ansatte i å saksøke selskapet i slike saker, og vil i stedet tilby tvungen megling mellom partene det gjelder. Det har skapt sterke reaksjoner både innad og utenfor Riot, og resulterte i at ledelsen åpnet for at fremtidige ansatte kan velge bort tvungen megling.

Justeringen av retningslinjene har selvfølgelig ikke hjulpet de som jobber der allerede, hvorav enkelte allerede har åpne rettsaker ute mot Riot. Etter flere uker uten noen løsning fikk de ansatte derfor nok, og mandag arrangerte de en såkalt «walkout».

Forlot kontorene i protest

Som blant annet nettsiden Upcomer melder, valgte ansatte ved Riots kontorer i Los Angeles å forlate pultene sine i protest på mandag. Flere titalls kvinner og menn fra studioet samlet seg på parkeringsplassen utenfor, i håp om å sende en klar og tydelig melding til ledelsen.

Meldinger om støtte strømmet inn fra både andre utviklere og folk utenfor spillbransjen, men enn så lenge ser det ikke ut til at protesten har hatt noen effekt.

I en uttalelse til Upcomer fortalte Riot at ingen ansatte vil bli straffet for å delta i mandagens demonstrasjon, men samtidig foreligger det ingen planer om å endre på de kontroversielle retningslinjene.

– Så snart alle aktive rettssaker er avklart, vil vi gi nye ansatte muligheten til å velge bort tvungen megling for individuelle anklager om seksuell trakassering og seksuelt overgrep. Når det skjer vil vi også gjøre oss klare til å komme med et endelig svar på hvorvidt vi potensielt vil utvide dette tilbudet for å gjelde alle ansatte, lød uttalelsen.

Les også: Microsoft tar grep etter rapporter om seksuell trakassering »

Siste fra forsiden