Riot Games

Riot Games' egen gransking av trakasseringsanklager mener studiosjefen ikke gjorde noe galt

Chris Yunker/Flickr

Etter en intern gransking som følge av trakasseringsanklager mot Riot Games-sjef Nicolo Laurent, har selskapet konkludert med at han ikke gjorde noe galt. Det kommer frem i en fersk rapport fra utvikleren.

Fant ingen bevis

Granskingen begynte tidlig i januar, etter at tidligere sjefsassistent Sharon O'Donnell saksøkte Riot og hevdet hun hadde blitt utsatt for seksuell trakassering av Laurent. Et advokatfirma ble hyret inn for å undersøke alle anklagene, før en spesialkomite hos Riot fikk jobben med å fatte en beslutning basert på advokatenes granskingsrapport.

I et åpent brev skriver komiteen at det ikke har funnet noen bevis på at Laurent har oppført seg upassende mot O'Donnell.

– Etter en gjennomgang av resultatene fra granskingen har vi konkludert med at det ikke er noen bevis for at Laurent trakasserte, diskriminerte eller utførte hevnaksjoner mot saksøker. Vi har derfor bestemt at det på nåværende tidspunkt ikke er nødvendig å gjøre noe med Laurent, forklarer komiteen i sin anbefaling til styret.

Det forsikres samtidig om at prosessen har vært upartisk, og at komiteen fortsatt har som mål å rydde opp i ukulturen som har florert hos Riot i mange år. Brevet anbefaler også at Riot gjenopptar saken dersom det skulle dukke opp nye beviser mot Laurent i fremtiden.

I en uttalelse til alle Riot-ansatte takket Laurent for alles tålmodighet og forsikret om at anklagene ikke var sanne. Studiosjefen innrømmet riktignok at det fortsatt er rom for forbedring – både hos han selv og Riot – som skal forbli et fokus fremover.

LES OGSÅ: Scavengers Studio-sjef suspendert etter anklager om trakassering »

Siste fra forsiden