Risen-oppfølgeren er offisiell

Ship ohoi! Risen 2 får visst sjørøvertema.

Tyske Piranha Bytes kan meget vel være Europas største og mest kritikerroste rollespillutvikler. De er hovedsakelig kjente for å ha utviklet den populære Gothic-serien, som de også videreførte i ånden med Risen. Sistnevnte var blant de største rollespillene som ble utgitt i 2009, og imponerte kritikere og spillere på likt. Her på Gamer var det også farlig nært toppkarakter.

At spillet skulle få en oppfølger var derfor ingen nøtt på linje med Voynich-manuskriptet, særlig etter at utgiver Deep Silver diskret røpet det i fjor, men nå har Piranha Bytes selv annonsert Risen 2.

A pirate I was meant to be.

Spillet bærer undertittelen Dark Water, og har et tydelig sjørøvertema. Det legger til rette for litt farting, og da passer det bra at forgjengerens ene øy har blitt erstattet med en rekke destinasjoner. Du styrer den samme navnløse helten som sist gang, og nå har han bosatt seg i den lille kystlandsbyen Caldera. Dette ifølge Gamersmint.

Mer realistisk

Som en konsekvens av spillets mer spredte natur vil båter spille en stor rolle her, og man skal kunne slåss til sjøs med blant annet havmonstre. Samtidig skal det by på en mer komplisert historie som også presenterer flere veivalg. Risen 2: Dark Water vil i det hele tatt være mer realistisk.

Spillverdenen skal være større enn den vi så i Risen, og det blir ingen irriterende lastetid når du reiser mellom de ulike øyene. Spillet skal selvsagt ispes mye annet krydder også, og hvis du følger med på spillets offisielle hjemmeside blir det nok sluppet en hel del informasjon der i tiden som kommer.

Sjørøvere er ikke særlig honorable.

Det er ikke kjent akkurat når Risen 2 utgis, men det skal være drøye 80 prosent ferdig og komme i løpet av 2011. Da slippes det til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Mer informasjon forventes på kommende Game Developers Conference i San Francisco, som finner sted fra 28. februar til 4. mars. Dit reiser undertegnede og Mikael Harstad Groven for å gi dere de saftigste nyhetene fra bransjen.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden