Rock Band 3 tar musikkspill til et nytt nivå

Hvis ikke dette kan gjenopplive sjangeren, hva kan?

Rock Band 3 ser ut til å bli det mest ambisiøse musikkspillet på en stund. En av de største nyhetene er en ny proff-modus. Noteskjemaene på skjermen i denne modusen vil i mye større grad tilsvare notene og teknikkene man faktisk bruker hvis man skulle spilt tilsvarende på et ekte instrument.

Denne mer realistiske tilnærmingen til musikksjangerne smitter også over på selve instrumentene. Gitaren vil i denne omgang nemlig ha seks ordentlige strenger å spille på, og trommesettene vil ha så mange som tre cymbaler.

Harmonix går så langt som å hevde at man på høyere vanskelighetsgrader faktisk lærer å spille de virkelige instrumentene, takket være de nye instrumentene og proff-modusen. Akkurat dette gjenstår å se, heldigvis vil Spillverkets journalister om kort tid få anledning til å teste spillet selv på årets E3-messe.

Selve spillet vil denne gang være mer fest-vennlig, med mulighet for å droppe inn og ut av sanger når som helst. Sjokkerende nok skal det denne gang være mulig at opptil sju spillere deltar på en og samme tid.

Til slutt kunne Harmonix bekrefte over enhver tvil at ja, keyboard er med i Rock Band 3. Videoen nedenfor demonstrerer hvordan den vesle saken fungerer, men legg merke til at det er en prototype som vises frem.

Hvis ingenting av dette er nok til å gjenopplive musikksjangeren er det nok ingenting som kan. Vi vil som sagt få tid til å teste ut både spill og instrumenter på E3.

Les også:Entre scenen med Green Day i sommer
Les også:Rock Band tar turen til den ville vesten
Les også:Fyr opp ditt nyoppussede Rock Band 2


(Kilde: Eurogamer)

Siste fra forsiden