E3 2021 - Rocksmith+

Rocksmith+ tar nye grep for gitarlæringskonseptet

Lørdag kveld viste Ubisoft frem den nye versjonen av gitarlæringsspillet Rocksmith. Rocksmith+ gjør en hel del nytt med konseptet, og virker å være mer tilgjengelig enn de tidligere versjonene. Samtidig krever spillet nå konstant tilkobling til internett, og det er en abonnementstjeneste.

Som før skal du koble gitaren til en enhet og spille i tandem med et læringsprogram som viser deg hvordan du skal spille populære låter. Men der det før var nesten nødvendig å bruke en adapter for å bruke programmet, kan du nå bruke mobiltelefonen din som en mikrofon som plukker opp signalene. Tiden vil vise om det fungerer bedre enn mikrofonmodusen i de tidligere versjonene av programmet. I tillegg skal det være mulig å bruke noen lydkort.

Rocksmith+-intervju. (Video: Ubisoft)

En funksjon som ble demonstret var «Riff Repeater», som lar deg kontrollere hastigheten på låter slik at du kan spille i det tempoet som passer. Det loves også ukentlige oppdateringer med nye låter, og ikke bare rock denne gangen – pop, hip-hop, country, R&B, klassisk, jazz skal alle være representert.

Du kan se en avdukningstrailer over, og et Ubisoft-produsert intevju med spillets produsent til høyre.

En lukket betatest for PC åpner i kveld, og man kan registrere seg for å få en sjanse til å bli med på å teste læringsprogrammet før slipp.

Rocksmith+ skal bli tilgjengelig til Xbox Series X/S, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4 og PC.

Vår anmelder var storfan av den forrige Rocksmith-versjonen, Rocksmith 2014 Edition. Faktisk kom han med en ganske så sterk påstand.

– Uten å ta for store ord i munnen min vil jeg påstå at dette uten tvil er det beste musikkspillet gjennom tidene. Visst var Rocksmith fra i fjor en solid musikalsk pakke, men dette spillet er så vanvittig mykje betre at det går ikke an å sammenligne. Rocksmith 2014 blander spill og læring med motivasjon og moro på en eksemplarisk måte andre burde ta lærdom av, skrev han om spillet.

Les alt vi har skrevet om E3 2021 »

SE OGSÅ: Her er E3-timeplanen for i år »

Siste fra forsiden